fredag 27 augusti 2010

DM-dags

Det är i Hallonbergshallen det händer i helgen. Bele med 3 raka i segrar innanför västen ställs mot gamla bekantingen SIK som vi ju brukar slå i Hallonbergshallen, 10-9 senast det begav sig. SIK litar fortfarande mycket till Carman medan Bele har ett hungrigt och till säkert 85 % nytt lag mot senaste mötet. Blir i varje fall riktigt intressant värdemätare. SIK har träningsspelat mot Grimsta, 5-1, säger inte så mycket.

I gruppspelet gäller det att vinna gruppen, då endast gruppsegaren är garanterad fortsättning. Även de 5 bästa tvåorna (i de 11 grupperna) tar sig vidare, men det är ju lite lotteri.

Fullersta är ett Div 4-gäng, Div 5 ifjol, vet man inget alls om, men ska givetvis inte innebära några problem för varken SIK eller Bele. (Varför i helvete har Stockholm innebandy inte sparat serieresultaten från tidigare säsonger nånstans på hemsidan? Uselt!)

KTH har varit ett halvdåligt Div 4-lag efter degraderingen från Div 3 för ett antal år sen. I år får man spela i Div 3 Södra efter namnbytet på serierna. Inget lag som heller ska störa.

Lördag 10:00 Fullersta IBK - Sundbybergs IK
Lördag 11:00 KTH IF - Bele Barkarby IF
Lördag 16:00 Sundbybergs IK - Bele Barkarby IF
Lördag 17:00 KTH IF - Fullersta IBK
Söndag 12:00 Bele Barkarby IF - Fullersta IBK
Söndag 13:00 Sundbybergs IK - KTH IF

För övrigt så tog KAIS Mora platsen i SSL idag. Såg dem ifjol när de torskade mot Odelberg (javisst, samma Odelberg som Bele mosade...) och nu har de efter säsongen tappat hela talangskaran med Bobby Edberg i spetsen, så något annat än strykpojke lär de inte bli om nu inte det finns klausuler som gör att några av fjolårsdominanterna återvänder. Förmodligen hade laget åkt ur Allsvenskan, då är det ju bättre att åka ur SSL för då blir det allsvenskt igen 2011/12 när man kanske hunnit bygga upp laget igen.

Förmodligen resonerar Div 1-avstigningskandidaten Hässelby likadant, och tar över den nu lediga Allsvenska platsen (om nu Mora ska ersättas)...

2 kommentarer:

  1. gick lufter ur er??? inga kommentarer efter helgen??

    Torsten.F

    SvaraRadera
  2. Nja, det tror jag nog inte. Anledningen till att inga kommentarer kommit här beror på att jag inte kunde se några DM-matcher i helgen. Men vi ser ju ut att vara vidare (med 99,2 % säkerhet), så nu blir det fullt fokus framemot seriepremiären.

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...