onsdag 30 september 2009

Dags för omgång 4 i Supertrean-tipset

Så var det dags igen. Dags att skärpa till analyserna...

Sista inlämning - lördag kl 14.59 via kommentar nedan.


2009-10-03
Salems IF - Kungsängens IF
2009-10-04
Bro IK - Orminge Wallenstam IBK
Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna
Vendelsö IK - Vaxholms IBF
Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK
SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF

Mitt tips:
Salem - Kungsängen 6 - 6
Börjar förlusterna sitta i huvudet på Salem? Blir det inte vinst här så ser det mörkt ut. Kungsängen har fått fin utdelning hittills utan att spela särskilt bra, när kommer första motgången? Tror Salem skaffar sig grepp om matchen, men viker ner sig i sista perioden, igen. Men får åtminstone en poäng.
Bro-Orminge 7 - 6
Orminge är det bättre laget. Tror dock Bro kommer med bättre inställning än senast och kan man få mer än en kedja att producera så kan det ändå räcka. Orminge åker vilse på bonnlandet, och hinner inte ladda upp ordentligt. Kommer tillbaka i sista perioden men hinner inte ikapp.
Jakobsberg - Sollentuna 6 - 5
Jakan har ett bättre försvar än Sollentuna och vinner matchen på det. Men då får inte Fraggel & Co ha drabbats av hybris, för att bara ställa in skorna räcker inte mot Sollentuna.
Vendelsö-Vaxholm 4 - 8
Vaxholm tänder till efter förlusten senast och gör processen kort med Vendelsö.
Värmdö IF - Hammarbyhöjden 7 -5
Har en känsla av att Värmdös helt nykomponerade lag kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går när man hunnit spela ihop sig. Är rätt vassa framåt, men desto klenare bakåt. Ett fåtal spelare kvar från ifjol, sedan några äldre nyförvärv från bl.a. Odelberg. Resten är 15-18-åringar som hämtats från Boo. HIBK är nöjda efter ett par segrar och tror man är seriens riktiga schtekare, och glömmer att ta i mot jumbon. Det håller inte, för Värmdö är något bättre än jag trodde från början, och försöker bygga upp något nytt. Trots trepoängaren här får nog Värmdö fortsätta lagbygget i lägre serie nästa år.
SB Innebandy IF -Bele Barkarby 5 - 6
Det här blir ett otroligt tufft möte mot ett SB som lär ladda rejält inför denna match. Bele kommer med flyt och form och vet att det är en svår match, så inställningen är på topp, och då avgör Beles bättre tempo till slut.

Redan ikväll är det dock dags för en riktigt intressant match när Bele tar emot Huddinge i DM. Trots avsaknad av Mange, Osse och Boris tror jag det kan bli skräll här, Huddinges första prio är nog inte DM i dagsläget. Avellán är tillbaka, kul!

//B-Jocke

17 kommentarer:

  1. Salems IF - Kungsängens IF 4-6
    2009-10-04
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 4-6
    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 2-5
    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 3-7
    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 6-6
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 5-7

    SvaraRadera
  2. Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 5-5
    Hjärtner trivdes tydligen i Sollentuna sist, men vad hjälpte det. Nu fixar hans bössa en pinne iaf.

    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 3-3
    Tror på målsnålt och två lag som vill kontra, eller vågar Fraggel skicka sina trupper till anfall?

    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 2-9
    Vaxholm kör över...

    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 5-3
    Foppa och grabbarna laddar up på Golden hits som vanligt, den här gången blir det lite sent och därmed torsk...

    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 2-4
    Målsnålt och försvarsinriktat, men poängen hamnar hos oss i Bele.

    SvaraRadera
  3. Salems IF - Kungsängens IF 3-6

    Riktigt tuff tillställning. Kommer blir en match med många målchanser åt båda håll. En matcn mellan två lag som tydligen kommer husera på nedre helvan av serien iår. Coach Roger fortsätter att plockar plocka fram Ess ur rockärmen och Kifen går segrandes ur denna heta duell.

    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 4-7

    Hjärre fortsätter producera poäng år Bro. Hans 2+1 i denna match hjälper dock inte. OW är för starka, även på bortaplan. Hoppas på en skräll dock.

    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 5-6

    Jakobsberg är det starkare laget. Sollentuna kommer dock överraska många lag iår.

    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 3-8

    Vendelsö är bättre än vad tabellen visar. Har några riktigt skickliga spelare i laget. Vaxholm är dock för bra och kommer ganska lätt promenera hem denna 3-poängare.

    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 5-6

    JÄMN match. Kommer att avgöras i slutskedet av matchen.

    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 4-6

    Bele fortsätter att vinna. Denna gång åker men hem från Sjöstadshallen med 3 poäng i bagaget. SB må ha grymt mycket rutin, men det står sig få gånger mot vilja.

    SvaraRadera
  4. Foppa i Hammarbyhöjden30 september 2009 kl. 19:59

    Känner att jag måste ge mig in det här tipset.Mitt mål är att spöa Karkemuppen ...


    Salems IF - Kungsängens IF 6-4

    Salem ÄR bra.Trots 3 raka förluster.Man får ha i åtanke att dom spelat extremt jämt mot 3st förmodade topplag sina 3 första matcher.


    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 4-9

    Tror Orminge tar detta relativt lätt.


    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 5-4

    Jakan är bättre än vad jag(och många andra) tror.Blir väldigt jämt här men jag tror Jakan drar längsta strået.


    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 7-4

    SKRÄLLVARNING !! Vendelsö är giftiga på sin parkett. Vi kom undan med blotta förskräckelsen förra veckan.


    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 5-9

    Nu får man säkert äta upp det här men vi är på gång i Höjden.Tror vi vinner det här om vi bara är fokuserade och villiga att göra det som krävs.Och då självklart att vi INTE går på golden hits på lördagen, som den gode Karke skrev...




    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 8-4

    Nej jag skojar inte.Tror SB vinner relativt lätt.
    Bele har haft tur hitills och verkligen inte imponerat.Nu åker dom på en smäll som heter duga.Den här matchen vill man ju se...

    SvaraRadera
  5. Nyss inkommet till pressarna Bele toktorskade i DM ikväll mot Huddinge medans Salem förlorade knappt mot Farsta Sharks (stark insats mao)

    Vi i Höjden och Vaxholm är de lag som håller fanan högt vad gäller lagen i supertrean och går vidare mot nya äventyr i åttondelsfinal i DM.

    Höjden - Balrog samt Vaxholm - Älvsjö är det som står på programmet och på dessa matcher skulle det vara kul med lite åskådare från våra ärade seriekombatanter ;0)

    Salems IF - Kungsängens IF 6-6

    Det här blir en tuff drabbning den saken är säker och bara för att ha chansen att knipa några extra poäng så satsar jag på ett X.


    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 6-8

    Oj den här matchen kan bli skojig förmodad toppmatch som den är och MYCKET svårtippad .... Här tror jag att båda lagen kommer att få ungefär lika många tips ifrån oss "experter" (inte direkt en 10-0-0 som i 10 tidningars tips mao ...


    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 6-4

    Jakan följer upp förra veckans skräll med en stabil 2 måls seger


    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 5-7

    Sorry Foppa här har du fel för Vaxholm tar sig i kragen efter att ha torskat i förra omgången.


    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 4-8

    Av ren princip kommenteras inte matchen då egna laget spelar ...

    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 5-5

    Tror SB kommer tokladdade och det räcker till ett X mot ett Bele som nog kommer ned lite på jorden efter att ha skakats om rejält av "gubbarna" i SB

    SvaraRadera
  6. Instämmer med coach Johan (Höjden), Vaxholm spelar sin match mot Älvsjö i IF-hallen den 21/10 och det är väl ett ypperligt tillfälle att scouta Vaxholm. Välkomna ut till skärgårdens huvudstad.
    Nåväl, som jag har givit uttryck för på bloggar och annat så går det inte så bra för Nordeuropas förmodligen sämsta tippare, men skam den som ger sig så på´n igen bara.

    Salems IF - Kungsängens IF 4-2
    Med en dåres envishet tippar jag Salem som vinnare i match efter match, varför? Någon gång skall det väl vara dags för en seger....eller?
    Tror knappast att de gör en Ackers och går genom serien utan en enda seger, kommer därför att tippa med dem ända tills de möter Vaxholm.

    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 4-8
    Jag tror på Bro i år, trots att Fraggel (Jakan) anser att jag är en naiv idiot på gränsen till dement, men i den här fighten blir det nog för tufft och Orminge spelar hem det ganska lätt.

    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 9-3
    Lätt seger för Jakan, ett bättre lag helt enkelt. Jag har sett båda lagen i år och trots Antas syrliga passningar om min kompetens som spåman så tycker och tror jag att det är klasskillnad här.

    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 5-8
    Som vanligt kastas det in en brasklapp när vi är inblandade och den här gången gäller det den "tolfte spelaren" dvs mig själv som är tokförkyld och kanske inte orkar hela fighten.
    Dessutom noterade jag i någons kommentarer att det är parkett som underlag, me don´t like...
    Men wtf, det är inte jag som spelar.

    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 6-7
    Värmdö kommer för varje förlust närmare en seger, eller? En dåres logik, visst, men en skräll per omgång det blir det likt förb-at.
    Men trots detta, Bajenhöjden vinner en tät match.

    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 7-4
    Kanske ett överoptimistiskt tips men ett stukat självförtroende efter Huddinges överkörning och med en inte allt för talangfull nyss återkommen spelare som hälsas välkommen som förstärkning och av vissa även som frälsare till Bele så tror jag att de cashar in veckans andra torsk. Forza SB!

    SvaraRadera
  7. Någon bloggar in tips i mitt namn (Kenneth Milander) och det må vara okey eftersom vederbörande tippar ganska bra. Här kommer dock mitt rätta tips under pseudonym istället!

    Salem - Kungsängen 5-6
    Måste tro på seger men är absolut inte säker. Vi har ännu inte kommit upp i full form samtidigt som Salem enl. förståsigpåare är bättre än resultaten så här långt visar.

    Bro - Orminge 7-7
    Bro har inte imponerat så här långt men samtidigt vet jag för lite om Orminge för att gå emot dom. Får Bro alla indianerna i samma kanot så kan dom slå vilket lag som helt i den här serien.

    Jakan - Sollentuna 9-4
    Har sett bägge lag på nära håll och anser (antagligen åt helvete fel) att det är klasskillnad. Jakan är minst ett nummer större

    Vendelsö - Vaxholm 5-7
    Vendelsö har några riktigt riktigt bra toppar men också ett par riktigt djupa dalar. Vaxholm är kanske inte så mycket bättre men betydligt jämnare och tar därför samtliga poäng

    Värmdö - Höjden 5-5
    Krysset känns givet

    SB - Bele 3-4
    Oj va svårt. Domarna avgör via feldömd straff i 58:e minuten.

    SvaraRadera
  8. Salems IF - Kungsängens IF 5-3
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 2-6
    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 6-5
    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 4-3
    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 3-7
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 6-4

    SvaraRadera
  9. Salems IF - Kungsängens IF 6-4
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 5-7
    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 6-4
    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 3-6
    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 4-7
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 5-6

    SvaraRadera
  10. Salems IF - Kungsängens IF 7-4
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 7-7
    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 5-2
    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 3-7
    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 5-6
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 6-5

    SvaraRadera
  11. Salems IF - Kungsängens IF 5-5
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 6-9
    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 4-6
    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 6-5
    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 4-7
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 4-5

    SvaraRadera
  12. Salems IF - Kungsängens IF 7-4
    Salem tar första segern mot ett bedrövligt Kungsängen!

    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 6-8
    Många Bro spelare ska spela poker på lördag och jag tror inte dom kommer dricka hallonsoda :)

    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 5-7
    Seriens två tråkigaste lag. O

    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 6-4
    Vaxholm reser sig inte efter torsken mot tråk jakan. Vändelsö är riktigt tyaggade för första 3:an.

    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 6-5
    Jag tycker Värmdö va ganska bra mot bele senast så dom tar första 3 poängaren. H-höjden åker hem gråtandes.
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 4-8
    Gubbarna i SB orkar inte med i tempot så vi gör processen kort. Vi kommer inte gå på deras kontrings spel denna säsong vi är för bra för det! Forza BELE

    SvaraRadera
  13. 2009-10-03
    Salems IF - Kungsängens IF 7-5
    Salem är normalt starka hemma och jag tror att det är dax att dom visar det.

    2009-10-04
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 5-8
    Bro är starka frammåt men försvaret är för sårbart när Orminges snabba killar drar upp farten.

    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 3-5
    Vi och Jakan har radat upp ganska många jämna matcher genom åren, jag tror inte att det här blir något undantag.
    Vi har båda duktiga målvakter och starka försvar och är väl ungefär lika nederlagstippade av "experterna" så det ska bli kul att se hur årets jumbomöte slutar, men jag tror att vi drar det längsta strået även om det kommer bli tufft.

    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 5-8
    Jag fattar inte riktigt vad Vaxholm gjorde förra veckan men ryktena sa att dom saknade sina stora härförare.Tror nog att dom är tokladdade och vill visa att förra veckan var ett undantag.

    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 7-8
    Realhöjden måste börja producera nu om dom ska vara att räkna med och jag tror att dom lyckas vinna denna match.

    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 8-6
    Hjärtat säger SB och hjärnan säger BB men jag väljer hjärtat i det här fallet.
    Hoppas att SB kan skrapa ihop ett tillräckligt bra lag för att spöa BB det är bra för serien och även för operation "rädda BB kvar i trean".

    Vill bara avsluta med att ge Ekman&co. cred för deras hemma arrangemang, mycket bra jobbat måste jag säga. Att du sedan är en mycket dålig tippare gör inget eftersom du tippar oss i botten.......

    SvaraRadera
  14. "Anta", du har så rätt! Gillar när folk kan ta en passning (både på och utanför plan) det är ju faktiskt ni i Sollentuna som är Vaxholms derbylag i år. För damlaget är det Järfälla, say no more... trodde att vi skulle få spela derby mot KTH imorgon men vad händer! Åk till Skärholmen gubbe!
    Tack för den positiva inflikningen om arrangemanget, alltid trevligt att ha gäster, eller hur? Det är dock alltid spelet på plan som skapar miljön och vad gäller den fysiska miljön så har vi ju lite att jobba mot som bekant. Däremot så måste jag berömma våra fans, de är många och lojala och uppenbarligen goda Lutheraner eftersom de accepterar att de inte får ut mer än de får för skattekronan i Vaxholm kommun.
    Vad beträffar tippningen så kan jag säga som jag har gjort i snart 35 år - en vacker dag har jag alla rätt! Men då kan min iofs ge sig fan på att det är här. Utan utdelning! Ha kul i helgen allihop.

    SvaraRadera
  15. Salems IF - Kungsängens IF 6-4
    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 9-7
    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 4-4
    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 3-8
    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 6-8
    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 5-6

    SvaraRadera
  16. Salems IF - Kungsängens IF 6-5
    Salem får det tufft. trotts att kifen inte börjat bra. men en bra målvakt i kungsängen gör matchen spännande.

    Bro IK - Orminge Wallenstam IBK 5-9
    allt annat än orminge vore dumt att tippa. med tanke på hur inledningen av serien har varit

    Jakobsbergs IBF - IFK Sollentuna 8-4
    efter att träffat heden på nattbussen denna natt får jag känslan av att jakan tar hem det här. heden själv gör nog tre poäng och blir som back poängbäst i jakan.

    Vendelsö IK - Vaxholms IBF 4-7
    chansar vet inte mycke om lagen som spelar. men vaxholm känns starkare.

    Värmdö IF - Hammarbyhöjden IBK 7-7
    mycke mål, kul match för publiken.

    SB Innebandy IF -Bele Barkarby IF IBF 6-4
    Får avellan chansen i "supertrean" igen. tyvär ändrar dom för mycke på ett vinnande lag och RB blir inte poängbäst vilket han annars varit.

    SvaraRadera
  17. Ja alla tippare, den som som tog det rätta tipset på Salem- Kungsängen var Öberg. Slutresultat Salem 3 kungsängen 6
    alltså 3-6. inte dåligt av ett bedrövligt Kungsängen eller hur Jocke??

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...