tisdag 1 september 2009

Det ser bra ut...

Nu verkar de sista bitarna fallit på plats i lagbygget i och med att Mange bestämt sig för att spela vidare i Bele och samtidigt dragit med sig vapendragaren Boris från Hawks (eller om det var tvärtom?). En mer kompetent spelartrupp har vi inte haft sedan jag började hänga på Bele-matcherna... Alla dessa rutinerade gossar tror jag dessutom kommer att betyda mycket för utvecklingen av alla våra unga talanger, som i sin tur kommer att bilda stommen i många år framöver. Så det ser bra ut på både kort och lång sikt.

Med den här truppen så kan vi knappast undvika att bli seriefavoriter. Nu gäller det bara att få all kompetens, inklusive den likaledes kompetenta ledartrojkan, att dra åt samma håll, så kommer Bele hålla för favorittrycket. Så jag är inte rädd att sticka ut hakan och tippa Bele överst i varje fall.

Från DM-spelet kan man dra slutsatsen att Vaxholm verkar på rätt väg i år. Även Kungsängen gjorde det mycket bra i sin grupp. Så det här är två lag som jag kanske undervärderat lite i min fågel/fisk-analys tidigare. Salem okej, men poängförlust mot Högalid? Hammarbyhöjdens segrar mot Nynäs imponerar på pappret, men enligt rapporter från Doppsko & Co så kanske det mest berott på strul i Nynäs än superkompetens i HIBK. Men de har bra nyförvärv och verkar redo för trean, så de kan nog vara med på övre halvan åtminstone.

Vendelsö kammade noll i resultatmässigt jämna DM-matcher så de är fortsatt svårbedömda. Sollentuna fick bara ihop 3 poäng mot mediokert motstånd trots lägret i Varberg. Nja, tror inte de räcker till i år. Orminge, Värmdö och SB hoppade över DM, vet inte vad det indikerar. Värmdö verkar ha tappat många av de namnkunniga, bottenlag även i trean?

Bro har några riktigt målfarliga spelare, men verkar sakna struktur och rätt inställning för att hålla en hel säsong. Jakan har presenterat ytterligare ett nyförvärv, någon för mig okänd Daniel Löfgren som ska ha spelat i något Ume-lag (vilket?) ifjol. Tipset är fortsatt att Jakan får svårt att klara kontraktet.

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha... doppis kör med bortförklaringar och du köper det efter två torsk mot samma lag? Vi får se när serien börjar...

    SvaraRadera
  2. Vendelsö mötte skogås i söndags igen efter förlusten i dm. Nu var det dock inget snack om saken och Vendelsö vann med 6-0. Ingen riktigt som fattar vad som hände i dm.

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...