tisdag 17 november 2009

Trendbrott

Trenden med att nästan alla matcher i Supertrean blir jämna drabbningar bröts tvärt i helgen. Helt plötsligt blev det fyra jättesegrar. Mest överraskande var att Jakan plötsligt fick fart under fötterna och gjorde hela 12 på stackars SB. Vendelsö har lyft sig tre klasser och är förmodligen ett av seriens tre bästa lag just nu, vi får se hur länge det håller i sig. Orminges storseger mot Sollentuna var dock verkligen inte oväntad.

Bele gjorde sin överlägset bästa match för säsongen mot Vaxholm, och det var skönt att få ett kvitto på att laget har den kvalitet jag trott det haft, utan att riktigt visa det mer än glimtvis tidigare. Nu så kommer givetvis en helg spelledigt, precis när formen är på väg upp. Vid förra ledigheten gick Bele från att spela starkt vid segern mot Orminge till att vara ursegt borta mot Bro. Men eftersom det verkar ha spridit sig en stor harmoni i truppen, tror jag formen håller i sig även till efter uppehållet denna gång. Stackars Sollentuna i så fall, för dem lär dock uppehållet komma lägligt!

KIFen hängde på toppduon efter att ha hållit undan med viss förskräckelse mot Höjden. Salem och Bro kryssade i omgångens andra jämna match.

I helgen tjuvstartar omgång 10 med intressanta mötet HIBK-Vaxholm, två lag som nu verkar cementerade i mitten. Har något av lagen ambitioner att försöka komma ifatt toppen krävs seger. Dessutom har vi det uppskjutna mötet Jakan-Bro. Vinnaren i det mötet har också möjlighet att få visst häng på toppen. Bro behöver verkligen en seger nu, om man inte vill fortsätta slåss kring kvalstrecket.

Vi kör en reducerad tipsomgång 10A denna helg, med dessa två matcher. Inlämning senast söndag kl 16.14.

Resultatet av tipsomgång 9 kommer lite senare i veckan.

11 kommentarer:

  1. Nån ska väl vara först och den här gången blev det jag - har man nåt liv eller?

    Höjden - Vaxholm 8-6
    Känns helknepig att tippa. Hade Höjden bara haft det minsta flyt i helgen så hade dom kunnat knipa en pinne av oss, och det i Ekhammarhallen. Laget är nog bättre än tabellplaceringen. Vaxholm å andra sidan har jag fortfarande inte fått nått grepp på- Att man vinner hemma i sin ospelbara grotta är en sak men borta går det trögare. Ska man nu börja ta storstryk även på hemmaplan så känns framtiden osäker.
    Mycket oviss match där 8-6 mycket väl kan vara åt helsike fel!

    Jakan - Bro 6-6
    Minst lika knepig match det. Jag tror att Jakan har alla chanser att hänga på toppstriden och att dom är betydligt bättre än gemene man trott. Den här matchen kommer få avgöra om jag har rätt. Eftersom jag dock är oduglig på att tippa så har jag antagligen fel, därav krysset!
    Logiskt - sådär va!?

    SvaraRadera
  2. Hammarbyhöjden - Vaxholm 6 - 4

    Jakobsberg - Bro 8 - 4

    SvaraRadera
  3. Kommentarer på bloggen som vanligt.

    Hammarbyhöjden - Vaxholm 8-5
    Jakobsberg - Bro 4-2

    SvaraRadera
  4. Hammarbyhöjden - Vaxholm 9-3
    Jakobsberg - Bro 5-6

    SvaraRadera
  5. Höjden - Vaxholm 5 - 7
    Två lag i nedåtgående trend. Båda var chanslösa i sina matcher mot Bele nyligen. Tror de är ganska jämnbra, men att Vaxholm har lite högre maxkapacitet. Tror man får fram lite extra i ren revanschlust och avgår med segern.

    Jakan - Bro 7 - 8
    Jakan baissar (kommer av ordet baisse, inte b**s) sig själva efter storsegern mot SB. "Glänser inte", "SB gör det enkelt för Jakan", osv. Man vill verkligen inte framstå som ett topplag inför detta prestigemöte, livrädda att Bro skulle råka komma laddade. Bro slår ju nämligen topplagen men radar upp misslyckanden mot seriens träskgäng. Nu tror jag inte Jakan lyckas med finten, utan Bro går in och gör sin tredje toppmatch för säsongen.

    SvaraRadera
  6. Hammarbyhöjden - Vaxholm 6-3
    Jakobsberg - Bro 5-3

    SvaraRadera
  7. Hammarbyhöjden - Vaxholm 8-6
    Jakobsberg - Bro 5-7

    SvaraRadera
  8. Hammarbyhöjden - Vaxholm 6-6
    Jakobsberg - Bro 4-9

    SvaraRadera
  9. Hammarbyhöjden - Vaxholm 5-7
    Kom igen nu Vaxholm nu får ni ta och göra er trogna supporter Ekman sr. glad.
    Han tippar ju på Hammarbyhöjden så mycket talar för att det blir 3 lätta poäng till er...
    Och ekman jag är en trogen supporter till dig och er inramning på matcherna fortsätt så det är ett riktigt ljus i mörkret.

    Jakobsberg - Bro 6-6
    Då var det dax igen för seriens stora hatmatch! Om alla väggar är på plats där dom ska och golvet ligger kvar, det inte regnar in och lyset fungerar så tror jag att det finns risk att det blir en väldigt jämn match och ett kryss ligger nära till hands...

    SvaraRadera
  10. Hammarbyhöjden - Vaxholm 6-4
    Jakobsberg - Bro 5-7

    SvaraRadera
  11. Karke messade in följande tips kl 15.55:
    Jakan-Bro 4-6
    Höjden-Vaxholm 8-5

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...