måndag 24 januari 2011

Omkalkylering

Verkar bli en del omkalkylering av tabellen. Nynäs W.O. öppnar ju för att man inte tänker fullfölja serien, beklämmande uselt... För övrigt tycker jag att det borde vara direkt uteslutning vid W.O. i Div 2. Hockeyn tolerar exempelvis inte dylikt beteende på motsvarande nivå.

Men även Jakans protest angående Jakan-VIK (5-7) förra helgen kan innebära poängomfördelning så småningom. Jakan fick då i ett avgörande läge en utvisning enligt en regel som togs bort inför säsongen (felaktig numrering). Illa.

Det här skapar ju en hel del osäkerhet kring hur tabellen verkligen ser ut. Om nu Nynäs inte fullföljer seriespelet - se då till att ni drar er ur omgående så vi får ett sportsligt avslut på serien.

En annan osäkerhet är om det blir något kvalspel för lag 9 och 10, eller inte. Hänger alla Sthlm:slagen kvar i Div 1 ÖS, blir det helt enkelt inget kvalspel. Lag 9&10 och Div 3-tvåorna får då direktplatser till Div 2 nästa år. Så vi håller tummarna för att Sumpans 6 poängs försprång till bondelagen från Uppland räcker hela vägen.

Bele föll i derbyt, och det verkar lite som luften gått ur laget. Såg inte matchen själv pga dömning, så jag vet inte hur det såg ut. I Bele-gästboken har det annars varit en del diskussioner kring klubbhjärta, legendskap och moget uppträdande m.m. Så jag utlyser en utmaning för er inblandade (Bele-Janne, Nettan, Phil m.fl.) - skriv en gästkrönika hit till Forza, så får vi se vem som har det största Bele-hjärtat! Skicka era bidrag till belejocke at live.se

8 kommentarer:

  1. Det ska jag självklart ordna... Rubriken lyder... Hur ska bele ta steget upp i Div.1 igen?

    Skrev en liknande till Bele fotboll för 3 år sedan, och kolla vart vi är idag... Div.3

    SvaraRadera
  2. Lysande! Ser framemot leveransen!

    SvaraRadera
  3. "Uteslutet lags matcher ogiltigförklaras och såväl lagets som motståndarlagens erövrade poäng och målresultat annulleras om ej tävlingens förutsättningar förändras avsevärt av detta.

    Förening vars lag uteslutits enligt ovan ska jämställas med nyanmäld förening och spela i distriktets lägsta serie nästkommande spelår."

    Tråkigt att Nynäs åker ner från division 2 till division 6 om dem lämnar WO igen. Är det verkligen inte bättre att förlora resterande 6 matcher (man har ändå spelat 16 matcher hittills) och få åka ner en division och börja om med nya tag?

    SvaraRadera
  4. Jo, det är väl helt klart bättre ur NIBK:s synvinkel... Men om spelarna vägrar åka på bortamatch och förnedras, är det styrelsen som ska dra på sig dojjorna och spela? Vi får väl se hur man löser det...

    SvaraRadera
  5. Jocke, ett klarläggande kan vara på sin plats.
    Några timmar innan matchstart i söndags blev jag tvungen att kontakta ledaren i Nynäs (det omvända hade kanske varit på sin plats) för att få WO ryktet bekräftat. Vederbörande berättar då att söndagens WO lämnas just för att kunna fullfölja serien!? Han menade att om han kommit till Kungsängen med 6-7 man och fått spö med 25-0 så hade dessa 6-7 aldrig ställt upp igen och då hade uteslutningen varit klar. Han nämnde även att hemmamatcherna inte är några bekymmer och inte heller bortamatcher i City eller i de södra förorterna, enda kvarvarande orosmoln är bortamatchen mot Jakan om några veckor.

    Nynäs lever således med den bestämda ambition att fullfölja serien.

    SvaraRadera
  6. Där ser man, tack för infon. Skönt för er att det inte vberkar bli någon målskillnadsstrid, då hade de ca 15 ytterligare plusmål ni tappade pga Nynäs agerande kunnat bli avgörande...

    SvaraRadera
  7. Kul att se att det är livat, Avellan brukar glänsa med krönikor, bättre i skrift än muntligt helt enkelt...

    Apropå profiler och giganter tycker jag Avve kan skriva en lite topplista över Bele Innebandygiganter

    Upp kommer namn som:
    Göran Sparrdal
    Johan Hargesson
    Uffe Svärd
    Lars-Åke Davidsson
    Göra Andersson
    Lasse Lembren
    Charles Grapne

    m.fl

    Forza Bele!

    SvaraRadera
  8. Först kommer jag skriva en krönika och sedan blir det nog en ranking av topp 10 profiler i Bele Innebandys historia..

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...