måndag 17 oktober 2011

Vacker vändning mot VIK!

Fick inspiration av gårdagens match och skrev ett matchreferat efter vinsten mot VIK. Ligger redan på lagsidan. Men lägger det även här. Håll till godo.

Underläge 1-4, efter att VIK fått sanslös utdelning på några egentliga icke-lägen, och halva matchen snart spelad. Då tar Tårtan & Björne timeout.

Första perioden hade bjudit på ganska tempofattigt spel, men rätt så mycket boll för Bele. Det syntes att man ville hitta samma vinnande spel som mot Tullinge i DM, men det rätta bolltempot ville inte infinna sig och då hittar vi inte heller avslutslägena. Bara 6 skott på mål (Malmen hade ett antal avslut till som inte villa träffa mål/mv), men ändå har vi 1-0 när 4 sekunder är kvar att spela. När signalen ljuder är det 1-2...

Andra periodens inledning kännetecknas av böljande och lite hafsigt spel där båda lagen skapar chanser. Bele kommer i ett snabbt anfall och nu tänkte man att här kommer kvitteringen, men bollen vill inte hitta fram till avslutaren. VIK vänder direkt och gör 1-3 efter en soloprestation. Efter 7.25 hittar Bremberg, som inlett matchen lysande, en helt friställd Jeppe som dock skjuter över(?/utanför i alla fall). I anfallet efter får VIK utdelning på ett backskott från blå. Tungt. Sen kommer time out:en vi talade om i förtexten.

Björne kommer in som center, får kampera ihop med Börje och Blomberg. Nettan kliver in bredvid Linder. Ner på två femmor. Och plötsligt händer det. Tempot skurvas upp och passningarna börjar hitta fram, och Blomberg gör 2-4 serverad av Björne. Det gör inget att VIK gör 2-5 på en kontring, Bele är på G!

3-5 är matchens snyggaste mål med ryskt klapp-klapp spel där Malmen stänker in den (åter Björne som sista passningsläggare).

Strax efter tekning jobbar Blomberg sig framemot VIK-målet och på något sätt jobbar han in 4-5 (Karke var inne på att man kunde tolka det som självmål).

Paus och det känns verkligen som att vi kan ta hem det här. 5-5 kommer efter dryga 3 min när Robban B vinner boll i eget högerhörn, rushar sig fram längs kanten, och avslutar med att dra en kanon i mål. Elegant och kraftfullt.

6-5 har vi lite tur på. Torre skjuter och det verkar som målvakten tar den, men till slut rullar den in (ass. Jeppe). Nu känns det riktigt bra. Minuten efter får dock Nettan vila sig för en tvåa, men vi rider ut stormen (eller vad man kan kalla det, VIK är inte särskilt nära efter bra box-spel). Istället får Adel sätta pricken över i, efter förjobb av Torre på vänsterkanten.