fredag 18 december 2009

Har förbundet tänkt på detta?

Det lär med 99% säkerhet flyttas ned 3 Stockholmslag från nuvarande tvåan. Nu går ju inga lag direkt upp från vår serie i år, utan det ska spelas 2 kvalomgångar (av 24 kvallag går alltså bara 6 upp i nya ettan). Det är definitivt inte säkert att båda kvallagen, eller ens något, går upp. I det värsta scenariot skulle det helt plötsligt vara 3 lag för mycket i nästa års serie!

Jag antar att följden i så fall blir att kvalet till nuvarande Supertrean (nya Stockholmstvåan) ställs in, och att lag 9-10 åker direkt ner i lingonserien. Fråga är hur man hanterar att det fortfarande i så fall är ett lag för mycket. 13 lag i serien? Eller får bara en av Div 4-segrarna gå upp? Eller skickar man ned även 8:an i lingonserien?

Ett annat alternativ är förstås utökning av serien till exempelvis 14 lag, men finns det halltider till 26 spelomgångar?

Ja, frågetecknen är många. Nån som hört någon från förbundet reflektera över problematiken? I vilket fall borde förbundet i god tid före slutspelandet av serien gå ut med vad som gäller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...