onsdag 9 december 2009

Supertrean-tipset - dags för Etapp 2!

Nu är halva serien spelad och för att höja motivationen lite startar jag förutom "totalligan" även upp Etapp 2 som då givetvis spänner över andra halvan av serien.

Omgång 11 var en av de bäst tippade omgångarna så här långt. Bäst blev Mr Kungsängen och Karke med 12 pinnar, både hade även varsin 5-poängare från matchen Tuna-Höjden. Lite surt att jag kom snäppet efter eftersom jag hittat rätt vinnare i hela fem matcher, men det blev ändå bara 11 pinnar och delad 3:e plats med Anta.

Därmed kan vi även summera Etapp 1, där Tobbe blev överlägsen vinnare före Anta och Sportchefen Bele. Stort grattis! Resultat/ställning Omgång 11

Veckans omgång:

09-12-12 11:15 IFK Sollentuna - Kungsängen
09-12-16 20:30 Salem - Orminge
09-12-12 14:30 Värmdö - SB Innebandy
09-12-12 15:30 Jakobsberg - Hammarbyhöjden
09-12-13 13:15 Vendelsö - Bele Barkarby
09-12-13 17:15 Bro - Vaxholm

29 kommentarer:

  1. Ger mig in i tävlingen om etapp 2!

    IFK Sollentuna - Kungsängen 3-9

    Kifen är rasande över de senaste förlusterna och kommer i rent ursinne krossa Sollentuna som just nu svävar på moln efter vinsten mot Bele och bra spel mot Höjden. Ceder blir matchhjälte efter en straffräddning i andra perioden vid ställningen 3-3.

    Salem - Orminge 6-12

    Solklar vinst för Orminge men man släpper som vanligt in onödigt många mål bakåt. Det är tur att man kan göra mål framåt iaf!

    Värmdö-SB Innebandy 4-4

    Svårtippad och tråkig match.

    Jakan-Hammarbyhöjden 6-5

    Jakan har trummat på bra de senaste omgångarna förutom plumpen mot Värmdö. Höjden är ojämna så det finns nog en chans för Jakan att plocka poäng här.

    Vendelsö-Bele 4-2

    Vendelsö vinner. Bele har 70-30 i bollinnehav men spelar bara runt, runt, runt och glömmer att försöka göra mål.

    Bro-Vaxholm 8-7

    Omgångens höjdare som jag definitivt kommer se live. Bro är revanschsugna efter förlusten (sk)I(t)F-hallen och kommer vinna den här matchen. Vaxholm är ett riktigt bra lag som vi fick erfara förra helgen men utanför Vaxholms gränser åker man på stryk av både Bro och oss. Henke spottade 4 mål senaste matchen och kommer definitivt göra 3 nya härliga i nätet bakom Vaxholm!

    SvaraRadera
  2. Omgångsbäst!!! Inte så mycket ytterligare att kommentera mer än att NU E MAN PÅ G!

    Sollentuna - Kifen 0-0
    Vad händer i mitt kära Kifen? Blindtarmsoperationer, skador, sjukdomar, usel träningsnärvaro, grinig "Herr Ordförande" (d.v.s. undertecknad) etc etc. Efter fyra fem usla insatser skulle vändningen nu komma men fan tro´t. Tuna har å andra sidan ryckt upp sig - först slår man Bele plättlätt och sedan spelar man jämt mot Höjden (man ledde faktiskt en bra bit in i tredje).
    Frågan är nu om Coach-Roger får fart på seriens yngsta och klart mest talangfulla lag igen eller om den negativa utvecklingen håller i sig - det här kan bli jämt, eller....?


    Salem - Orminge 3-8
    Klasskillnad!

    Värmdö - SB 6-6
    Ingen klasskillnad!

    Jakan - Höjden 6-4
    jag säger det igen - Jakan e helt okey och bättre än vad många tror. Höjden å sin sida är i halvtid seriens stora besvikelse. Sorry Foppa å gänget men mot Tuna var Ni inte bra! Ni vann visserligen välförtjänt och i slutändan ganska enkelt men Ni måste nog lyfta Er rejält för att lira jämnt mot Fraggels tappra krigare.

    Vendelsö - BB 7-6
    Vendelsö är ju solklart november månads lags. Håller utvecklingen i sig får samtliga hålla i hatten när dom bara blåser förbi i tabellen.
    Hos BB ryktas det samtidigt om stor turbulens och missnöje med både det ena och det andra. Hoppas du Jocke ser till så vi kan följa de närmaste dagarnas utveckling här på bloggen?!

    Bro - Vaxholm 6-3
    Vaxholm var bra, riktigt bra, mot oss i lördags men mot seriens (i sina ljusa stunder) klart bästa lag, och dessutom denna gång revanschsuget, så kammar man noll. När Bro nu dessutom förvisat Örten till materialaravdelningen och gjort Pata till spelande ubersturmbahnfuhrer så är kvalplatsen näst intill given!

    SvaraRadera
  3. Ger mig också in i etapp 2.


    Sollentuna - Kifen 2-9
    Kungsängen går på ren vilja i denna match och krigar sönder Sollentuna som ska ha all respekt för deras senaste insatser. Kifen går ifrån med 4-0 efter första perren och spelar sedan enkelt ut Sollentuna som inte kan hota. Kifen har några av de mest talangfullaste spelarna och den bästa fysiken i hela divisionen, får man igång huvudena också så e man ett kvallag.

    Salem - Orminge 5-12
    Orminge är ett mycket bättre lag än Salem. Så enkelt är det. Salem har några duktiga individer men inte bredden för att klara Orminge.

    Värmdö - SB 6-4
    Tar gärna emot ett kontonummer så jag kan få betala för att slippa se denna match.

    Jakan - Höjden 5-5
    Jakan hade tur som fick med sig en pinne i derbyt mot Bele senast, Bele trycker på och skapar chanser men är inte tillräckligt vassa i avsluten. Tror Jakan visar en bättre inställning i denna match, men tror också att Tysk fortsätter producera för Höjden.

    Vendelsö - BeleBarkaby 6-5
    Detta Vendelsö som skulle passa bättre på en hockeyrink, är tunga att möta. Bele kommer spela ut ett Vendelsö men oskärpan i avsluten och stämningen i truppen gör att Vendelsö vänder Beles tre måls ledning och vinner.

    Bro - Vaxholm 7-5
    Vaxholm är ett bra lag som stundtals spelade ut oss i första matchen. I varglyan blir det svårare för dem där vi inte lirar på en 11-manna plan som man gör i IF hallen. Kommer bli en tuff och jämn tillställning men skillnaden för kvällen är att Chrisse levererar fler poäng än Mildenberger och Bro går ut som segrare efter mål i öppen kasse.

    SvaraRadera
  4. Gör tipsdebut nu när etapp 2 drar igång!

    IFK Sollentuna - Kungsängen 4-4
    Salem - Orminge 7-6
    Värmdö - SB Innebandy 2-4
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 5-4
    Vendelsö - Bele Barkarby 7-5
    Bro - Vaxholm 8-4

    SvaraRadera
  5. IFK Sollentuna - Kungsängen 7-3
    Salem - Orminge 3-9
    Värmdö - SB Innebandy 3-3
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 3-6
    Vendelsö - Bele Barkarby 6-2
    Bro - Vaxholm 7-6

    SvaraRadera
  6. IFK Sollentuna - Kungsängen 4-5
    Salem - Orminge 9-10
    Värmdö - SB Innebandy 4-4
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 8-4
    Vendelsö - Bele Barkarby 6-4
    Bro - Vaxholm 8-8

    SvaraRadera
  7. Re: Johannes(Kifen) bla.

    Statistiken den här säsongen visar att Vaxholm har tagit 1 poäng mer på bortaplan än vad man har gjort på hemmaplan hittils. Så snacket om att vi hela tiden kommer att få det svårt så fort vi lämnar vaxholm köper jag inte. Lite info till dig som nybörjare i tipparligan, lycka till! :)

    SvaraRadera
  8. Skönt med en "nystart" i det här tipset. Jag kommer ha 2st mål denna "etapp 2" .Först och främst ska jag vinna över min gode vän och lagkamrat Tony som börjar kaxa upp sig och hävda att han är en bättre tippare än mig.
    Mitt 2:a mål är att ha MINST dubbelt så många poäng som Karke,klarar jag inte det lägger jag ner helt och hållet med ALLT som har med innebandy att göra.

    Till tipset då.


    IFK Sollentuna - Kungsängen 7-6
    Ska erkänna direkt att Tuna var bättre och jobbigare att möta än vad jag trodde dom skulle vara.Många har ju hävdat att sollentuna kommer åka ur etc.Jag tror dom klarar sig kvar,jag tror även att dom vinner mot kungsängen i helgen.Kungsängen har många sköna lirare och folk runtomkring laget, jag pratar då sjävklart om bla "mr kungsängen" och "coach roger" mfl MEN jag ska tycker att kungsängen är MAX ett mittenlag i denna serie och nu verkar ju inte stämningen vara helt på topp efter en rad smärtsamma förluster.

    Salem - Orminge 6-4
    GRATTIS MN ! du lyckades norpa Kahn framför näsan på mig/oss. Trots att jag erbjöd honom : en grattis klubba från assist,gratis inträde på golden hits,gratis inträde på sture,gratis inträde på village,fritt med durex produkter,alltid spela PP,spela högerforward i min kedja mm mm. Tror Salem vinner denna match, inte bara pga av "backstabber"Kahn utan för att jag tror MN kommer få matchen dit han vill,Orminges sätt att spela innebandy passar Salem och dom gör sista målet i tom kasse.(kahn bågar och hänger upp den i krysset även fast målet är tomt).


    Värmdö - SB Innebandy 4-6
    Snaaaaaaaaaark !! SB är nog fan mitt nya hatlag i den här serien,grattis jakan , ni är nu nummer 2 ..

    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 5-6
    Fy vad jämt och tufft det kommer bli. Vi har revanch att ta från seriepremiären.Vad jag förstått är vi i höjden en besvikelse såhär långt i supertrean??.Jag förstår inte riktigt hur så kan vara fallet ??Vi är nog det lag som är näst äldst(efter SB),vi tränar minst(efter SB) samt att vi har ngr RIKTIGT tunga avbräck på ngr spelare som varit skadade hela hösten. Bla då Leo svanberg som dom flesta känner till, han har spelat en match för oss iår.Han har dock lovat att forsätta i höjden nästa år(förutsatt att vi inte åker ur).(jag tror Leo hade kunna gjort lika många poäng som mildeberger och chrisse,tänk er vaxholm och bro utan dessa herrar..)
    Hans livskamrat "tysk" har ju iaf vaknat till liv och det kommer vara en förutsättning för att vi ska kunna knipa 3p mot jakan.

    Vendelsö - Bele Barkarby 4-7
    MKT svårtippad match. Vendelsö är på g medans Bele inte är det.Jag tror dock att Bele tar detta.Karke är smart som en gammal bäverhane och trollar ihop ngt bra av detta. DOCK måste mange och boris vakan till liv om Bele ska ha ngn chans denna match.Såg matchen jakan-bele och dessa två herrar(som i vanliga fall är mkt duktiga) såg fan bakis ut.

    Bro - Vaxholm 5-9
    2st mkt bra lag som dessutom har prickat formtoppen nu innan jul.
    Här tippar jag med hjärnan och inte med hjärtat.
    Bro är sjukt sköna och skulle vi mot förmodan åka ur serien med Höjden börjar jag och Tony i Bro nästa år :) .Den här matchen kan sluta hur som helst men tror dock som sagt att Vaxholm tar detta. Få se om man orkar sig ut och se den här matchen, det kommer garanterat bli mkt mål iaf.

    SvaraRadera
  9. IFK Sollentuna - Kungsängen 4-8
    Salem - Orminge 3-12
    Värmdö - SB Innebandy 7-6
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 7-5
    Vendelsö - Bele Barkarby 7-3
    Bro - Vaxholm 6-6

    SvaraRadera
  10. IFK Sollentuna - Kungsängen 6-6
    Salem - Orminge 4-9
    Värmdö - SB Innebandy 4-5
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 5-7
    Vendelsö - Bele Barkarby 3-8
    Bro - Vaxholm 7-4

    SvaraRadera
  11. IFK Sollentuna - Kungsängen 7-6
    Mr KIF oroar sig för stämningen i Beles trupp. Tror han skulle fokusera sig på den egna istället. Där verkar ju inte spelarna ha något som helst förtroende från klubbledningen, då de gång på gång blir offentligt sågade i diverse forum. Hoppas de hade mer än 10 man på träningen idag.

    Salem - Orminge 7-7
    Bara magkänsla att omgångens kryss kommer här.

    Värmdö - SB Innebandy 7-5
    SB verkar inte särskilt intesserade längre. Värmdö har större motivation.

    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 4-2
    Förloraren kan få fira jul på kvalplats.

    Vendelsö - Bele Barkarby 4-8
    Solklar etta enligt alla utomstående. Blogg-Mange tror på seger, jag litar på honom. Jag hoppas dock Bele avgör tidigt så att inte den nya coach-kombinationen åter får tillfälle att stå och sova bort matchen i slutet.

    Bro - Vaxholm 6-8
    Inga träd växer till himlen. Vaxholm vet hur man slår Bro och gör det igen.

    SvaraRadera
  12. -->Anonym

    Jag känner mkt väl till den statistiken och skrev faktiskt bara att Vaxholm kommer förlora mot oss och bro på bortaplan(För att vi i Upplands-bro är sjukt revanschsugna:)). Inte att de är dåliga på bortaplan. Jag tror kanske till och med att de är bättre på bortaplan för alla spelar väl bättre med lampor i taket.
    Lite "info" till dig som inte vågar säga ditt namn...

    SvaraRadera
  13. Re: Johannes,
    Inte för jag vet vem Anonym är.. men för att reflektera till vår hall som du har anmärkning på.
    Det kanske är nytt för er här i Herrtrean, men det är sedan gamalt att vi spelar i en trött o sunkig hall. Dom flesta lagen i serien är mycket medvetna om ljus och alla brister.. Och vet att vi i föreningen jobbar mkt hårt för att få detta förbättrat. Dock är detta en komunal fråga och tyvärr rätt svårt att påverka.

    SvaraRadera
  14. Donzon kom igen nu, IF-hallen är spelvänligast i hela serien. Jag letar förbrilt boende i Vaxholm bara för att få lira i IF-hallen oftare.

    SvaraRadera
  15. förstår inte heller vad alla klagar på! stora ytor, vilket gör att man slipper mosa knäna mot sargen vid bänken... ;)detta + skönt golv --> mycket mål! me like :P sen till läktaren, visst kunde vara kul.. men jag menar många av dem som klagar har inte ens så mycket folk på sina matcher att dem behöver någon läktare... :)

    SvaraRadera
  16. Mildenberger kolla uppåt....
    Det är väl ändå placeringen av lysrörsarmaturerna som är problemet med IF hallen!
    Annars är det ju en stor och rymlig hall med ett helt ok golv.
    Rätt belysning=inga problem...

    SvaraRadera
  17. Ännu en vecka för den eviga tvåan....
    Blev ju tvåa i förra årets tips åxå.

    Veckans Tips:
    IFK Sollentuna - Kungsängen 5-8
    Jag tippar mot Sollentuna då brukar dom ju vinna så vi försöker igen!

    Salem - Orminge 7-12
    Salem är erkänt bra hemma men jag tror ändå att Orminge är lite besvikna på sin insats förra veckan och vinner det här på ren motivation.

    Värmdö - SB Innebandy 4-7
    Nu måste SB vakna till om man ska klara att hålla sig kvar i den här serien och Värmdö är nog tyvärr seriens sämsta lag så det blir en tvåa här.

    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 8-5
    Jag såg Höjdens match mot Sollentuna och vad man såg då så är det bara att stryka förnamnet "real", inte mycket man blev imponerad av där tyvärr.
    Jakan däremot är ett starkt kollektiv som jobbar på och även om man inte är så starka i anfallet så maler man ner Höjden utan några större problem.

    Vendelsö - Bele Barkarby 7-5
    Vendelsö verkar väldigt starka just nu och Bele har underpresterat i två matcher på raken, de blir jämt men Vendelsö står som segrare när kampen är över.
    Eller vad säger du Karke?
    Några genidrag på gång eller?

    Bro - Vaxholm 8-10
    En väldigt oviss match som kan sluta lite hur som helst, men jag tror att vaxholm klarar av att vinna ännu en match och ta sig upp på andra platsen. Jag tror att Vaxholm trots allt är jämnare än Bro och det är det som kommer fälla avgörandet.

    SvaraRadera
  18. Bele-Jocke!
    "Mer än 10 man på träningen", skojar du eller...? Igår noterades 6 utespelare (inkl. spelande coach-Roger) + 2 pyttisar. Det ska du veta är en av säsongens högsta siffror!!

    Det är för att slippa se sanningen i vitögat som jag letar problem i andra lag, typ BB.

    SvaraRadera
  19. IFK Sollentuna - Kungsängen 4-6
    Salem - Orminge 4-6
    Värmdö - SB Innebandy 3-5
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 4-3
    Vendelsö - Bele Barkarby 3-6
    Bro - Vaxholm 6-8

    SvaraRadera
  20. IFK Sollentuna - Kungsängen 5-9
    Salem - Orminge 4-10
    Värmdö - SB Innebandy 6-6
    Jakobsberg - Hammarbyhöjden 6-4
    Vendelsö - Bele Barkarby 3-7
    Bro - Vaxholm 10-9

    SvaraRadera
  21. aaaggrhrrhrhrh.. för sent igen.. har som sagt ingen aning om sollentuna matchen som liras nu så jag hoppas åtminstone att dom andra matcherna får räknas... :) Forza HIBK

    4-6 IFK Sollentuna - Kungsängen
    6-7 Salem - Orminge
    8-3 Värmdö - SB Innebandy
    4-5 Jakobsberg - Hammarbyhöjden
    7-3 13:15 Vendelsö - Bele Barkarby
    9-4 Bro - Vaxholm

    SvaraRadera
  22. Sollentuna-Kungsängen 12-5
    Klassskillnad i dag!

    SvaraRadera
  23. Tony, givetvis räknas dina övriga tips!

    Grattis Anta, ny stark andra period för Tuna. Blir intressant att höra Mr K's analys.

    SvaraRadera
  24. Mina vänner. Nu är det fastslaget, Sollentuna är årets största mysterium! Lika mystiska och mytomspunna som svininfluensamassvaccinationen... Vad händer KIF? 12-5!

    SvaraRadera
  25. Hahaha, kollade genom mina tips denna omgång och noterar att jag är på väg mot ännu en stark och stabil nolla! Ekman Sr regerar!

    SvaraRadera
  26. Vendelsö - Bele 4-8
    Precis som väntat! Tack gubbar!

    SvaraRadera
  27. Jocke och övriga!
    En analys är omöjlig att göra och vad som hände vet ingen. Ni ska veta att segern var alltigenom rättvis, Tuna lekte med oss och det var i ärlighetens namn närmare 18-5 än 12-6.
    Det är klart att gränslös underskattning, en sjukt bra keeper hos Tuna, löjligt hemmabetonade domare, skador och sjukdomar på några nyckelspelare plus ytterligare en handfull bortförklaringar spelade in men sannaningen är den att Tuna lekte med oss och vi var inte ens där.

    Det kommer snart ett matchref på vår hemsida om Ni vill löäsa mer.

    SvaraRadera
  28. Så där ja.......Skönt att VÅR BREDD avgör matchen mot Orminge ikväll, skön seger med 8-6........Foppa: Du fick rätt, vi fick matchen precis dit vi ville! FULLSTÄNDIGT RÄTTVIS SEGER!!!!!!!!

    //MN

    SvaraRadera
  29. Fan vad skönt. Grattis Martin. Vi syns den 9/1-2010 i skogängshallen :)

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...