fredag 14 augusti 2009

Fågel, fisk eller mittemellan?

På allmän begäran av sign Anonym kommer här mitt första tips av serien. Eftersom vissa lag är helt dolda i dimmorna (nada webbaktivitet) så är det svårt att veta vad som rör sig bakom kulisserna där, så man kanske är helt fel ute i vissa fall.

Först och främst tror jag det blir en mycket jämnare serie än ifjol då Nynäs ryckte ifrån nästan direkt.

Fågel - troliga topplag (i bokstavsordning)
*Bele - visst har vi tappat några rutinerade killar (Hjärre och Rönnqvist - som ska ut och resa) men klubbens nya strategi med att satsa på unga hemvändare kommer att betala sig på sikt. Faller bara de sista bitarna på plats och när även fotbollsnördarna kommer igång med plasten så kommer det se riktigt bra ut redan inför denna säsong.
*Bro - med de anslutna poängmaskinerna så vore det mycket märkligt om Broik inte lyckas hänga med i toppen. Estun verkar också vara klar [090819]
*Hammarbyhöjden - har redan presenterat några rutinerade nyförvärv och någon viskar om att det kan komma 5 till inom kort. Nu har 4 till anslutit: Marcus Tysk (19 17+13=30), Emil Linnell (17 0+5=5) och Filip Johansson (19 10+7=17) från Handen/VH och Christopher Tolf från Onyx i ettan (21 1+5=6) [uppdaterat 13:15]
*Orminge - lär satsa på att snabbt komma tillbaka till tvåan.
*Salem - Nieminen försöker dra ihop ett namnkunnigt gäng. Många rykten, men inget bekräftat på hemsidan.

Mittemellan - outsiders
*SpyBar - kunnandet finns men hur många orkar ladda om efter floppen i tvåan?
*Vendelsö - imponerade i fyran, ungt talangfyllt lag som tydligen spelade bra mot Nynäs i första t-matchen

Fisk - glada för att hänga kvar
*Jakobsberg - var väldigt beroende av Börje å Jonas ifjol. Tvivlar på att man får in några ersättare av samma kaliber. Blir tungt om inte Rya hittar några guldkorn.
*Kungsängen - mycket ungt men talangfullt lag som nog inte räcker hela vägen än. Hänger kvar.
*Vaxholm - kunnigt lag som dock underpresterade grovt ifjol. Nu har man tappat en av seriens bästa spelare Göransson till Norge, så det blir inte lättare i år.
*Värmdö - var riktigt på dekis ifjol i tvåan med uselt försvarsspel. Av någon anledning tror jag den dåliga stämningen fortsätter i år. Det är Orminge som verkar vara laget som gäller numera söder om Nacka strand.
*Sollentuna - gubbgäng som hade framtiden bakom sig redan ifjol. Har inte hört några positiva nyheter och är en given nedflyttningskandidat. Kanske Mats Sundin gör en Henke Larsson?

13 kommentarer:

  1. Vart har Jonas och Börje från Jakan gått då?

    SvaraRadera
  2. Du glömde bort att höjden värvat två spelare från huddinge från div.2 också... sen är det fler på gång ;)

    SvaraRadera
  3. Nja "har redan presenterat ett par rutinerade nyförvärv" avser just dessa Huddingelirare. Se även tidigare inlägg.

    SvaraRadera
  4. Nej du Jocke, Bro IK har du fått helt om bakfoten. Efter att diskussionerna om en sammanslagning med Kungsängen lagts på is så har verksamheten helt gått i dvala. Kunniga och dugliga spelare men med en ambitionsnivå för div 5 spel. Jag sätter en tunna nyskiten koskit på att Bro äntligen åker ur.

    SvaraRadera
  5. Kungsängen är ruskigt svårbedömda. Förra året vann dom div 4N plätt lätt. Dom har dock tappat Ante Milander till Handen i div. 1, Jensa Bjerregard till högsta ligan i Danmark, Henke Nilsson går tillbaka till Spiders och Essner flyttar till Umeå.
    Tveksamt om nyförvärven från Bro och Valhall uppväger förlusterna. Knappast avancemang men definitivt top 5 får bli min gissning!

    SvaraRadera
  6. Jag har också vunnit div 4 fullständigt överlägset med ett lag med en medelålder på ungefär 17-18 år. Hindrade det oss från att åka ur trean året därpå? Nop. Stor skillnad mellan fyran och trean. Men det kan givetvis gå bra ändå

    SvaraRadera
  7. Träningsmatch:
    Nynäshamn - Hammarbyhöjden 3-7 (2-3,0-2,1-2)

    SvaraRadera
  8. 2 nyförvärv ytterligare till Hammarbyhöjden. Daniel Neuman samt Martin Rydell.

    SvaraRadera
  9. ytterligare två nyförvärv till höjden.. se hemsidan angående senaste matchen

    SvaraRadera
  10. Hur ser det ut på målvaktsfronten i de nya lagen? Orminge sägs ha riktigt duktiga keepers.. Vet du något om detta?

    SvaraRadera
  11. Nej, nollkoll på målisarna...

    SvaraRadera
  12. Vaxholm kommer att vara heta i år, med 2 nyförvärv i form av Magnus Haaparanta (Från Ackers) och Fredrik Lundquist (Som tog SM-guld med AIK för 2-3 år sen). Det har rullats boll på ett mycket inspirerande sätt på försäsongen!

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...