torsdag 11 februari 2010

Splittrad omgång

Av någon outgrundlig anledning är omgång 19 splittrad över två helger. Foppa Strippers mot Broiken redan denna söndag, resten 20-21/2. Vi splittrar givetvis även tipsinlämningen, så det räcker alltså med att tippa Foppas fajt innan 15.15 söndag och resten nästa lördag. Toppstriden kommer definitivt inte att avgöras denna omgång, vi får se om striden tätnar ytterligare eller om några kan skaffa sig större försprång. Däremot blir det intressant mycket avgörande för bottenstriden när Värmdö och Jakan möts.

På söndag hoppas jag på en ny Foppa Stripshow främst för att Salem ska vara riktigt motiverade mot Vendelsö. (Hamnar man i bottenkvalet finns ju bara en garanterad plats i nästa års tvåa att spela om.)

Söndag 14/2:
Hammarbyhöjden-Bro
Lördag 20/2:
Vaxholm-Orminge
Sollentuna-SB
Söndag 21/2:
Kungsängen-Bele
Vendelsö-Salem
Jakobsberg-Värmdö

22 kommentarer:

  1. Höjden - Bro 7-8
    Vad hände egentligen - hur i hela helsike kunde Höjden vända mot Bele? Matchen var ju klar och stängd vid 6-3! En vass keeper och en imponerande stark moral är väl den enkla förklaringen. Som utomstående kan man inte låta bli och undra om ändå inte klubbmätningar och allmän oreda sista 10 splittrade Beles fokus och att det var en minst lika stor anledning.
    I ärlighetens namn imponerade inte Höjden rent spelmässigt och mot ett vansinnigt revanschsuget Bro så drar Bro det längsta strået.

    Vaxholm - Orminge 5-5
    Orminge var bra i söndags, riktigt bra faktiskt. Lika mycket som dom hade marginalerna med sig när vi möttes i höstas lika mycket hade dom dock marginalerna mot sig den här gången. Dom är nog det något bättre laget men Vaxholm i If-Hallen är aldrig att lita på.

    Tuna - SB 6-7
    Underskattning från Tuna i kombination med ett sista dödsryck från SB.

    Kif-Bele 7-5
    Bara därför att vi måste.

    Vendelsö - Salem 9-6
    Vendelsö är det något bättre laget och på hemmaplan torskar man inte detta.

    Jakan - Värmdö 5-4
    Kan gå hur som helst. Tror dock Jakans rutin, eller kanske Värmdös orutin, fäller avgörandet.

    SvaraRadera
  2. Egentligen har jag en känsla av att det är fel men ändå anar jag att något är på gång i Bajenhöjden. Det borde vara en klar seger för Bro men jag tror ändå att det berömda halmstrået är en större motivationsfaktor för HH än att Bro skall blanda sig i en het avslutning. Äh fan, jag vet inte men jag chansar på:
    Hammarbyhöjden-Bro 8-5

    SvaraRadera
  3. Hammarbyhöjden-Bro 9-7

    SvaraRadera
  4. Hammarbyhöjden-Bro 5-9

    Vaxholm-Orminge 7-6
    Sollentuna-SB 3-3

    Kungsängen-Bele 6-5
    Vendelsö-Salem 5-5
    Jakobsberg-Värmdö 3-5

    SvaraRadera
  5. Hammarbyhöjden-Bro 9-7

    Hoppas verkligen inte att så blir fallet men HH känns starka. Om man tar Bele som måttstock så hade inte Bro en chans och HH slog dem. Bro kan vinna om de börjar spela upp bollen längs marken istället för att spela dessa ständiga långbollar. Det håller inte i längden. De får för lite bollinnehav. Viktig match för båda lagen så det blir nog en het drabbning!

    SvaraRadera
  6. Hammarbyhöjden - Bro 5-8
    Bra analys av Bro, Johannes, instämmer. Men om man ska jämföra Höjdens och Bros resultat mot Bele, så bör man även tänka på att Bele presterade ca 50 % sämre mot Höjden. Nej, jag tycker att Bro är ett bättre lag än Höjden, och vill bara Bro tillräckligt så fixar man det här.

    SvaraRadera
  7. precis innan match från mobilen.

    Hibk-bro 6-4

    SvaraRadera
  8. Resultat enl everysport:
    Höjden-Bro 9-4

    SvaraRadera
  9. Här kommer resten av tipset från the Rindö-jury:

    Nu börjar allvaret!
    Vilka två lag har nerverna i styr, truppen hyfsat intakt, stämningen på topp och det rätta flytet? Tror att det hela kommer att avgöras i sista omgången.

    Vaxholm-Orminge 10 – 9
    Kan man utan belägg för att det så skall bli få önska en försenad julklapp i form av form och därtill en rafflande match i högt tempo och mycket mål.
    Förutsättningarna finns absolut när två av seriens värsta svänggäng möts, frenesi och vansinnestempo passar onekligen båda lagen. Nyckelordet är revansch!

    Sollentuna-SB 7 – 4
    Detta blir troligen ingen speciellt hård nöt för S-Tuna med tanke på hur framgångsrika de är för tillfället och hur usla SB är i år. Spiketta!

    Kungsängen-Bele 6 – 5
    Tror att serien kommer att vara ännu jämnare efter denna omgången och dessutom tror jag att KIF vinner detta. Tight dock!

    Vendelsö-Salem 5 – 3
    Jorå, som vanligt går väl tipset emot MN´s mannar. Bergis!

    Jakobsberg-Värmdö 2 – 7
    Känns som om någon/några tippade fel när de placerade Jakan högt upp i serien i år, det har inte varit någon lysande säsong hittills i år. Tvåa!

    SvaraRadera
  10. Jag glömde ju lämna mitt tips förra helgen då vi mötte Bro. Inte för att det spelar så stor roll då jag tänkt tippa 5-5 och därmed inte fått ngn poäng ändå.Personligen ska det bli sjukt skönt med spelledigt i helgen efter 3 hårda matcher i rad(orminge,bele,bro). Så nu kan man gå ut med gott samvete i stockholms nattliv fre och lör, och vem vet.. har man tur kanske tröjan åker av ngt i helgen ändå ...hahaha

    Hammarbyhöjden-Bro 9-4
    Tror vi i höjden kan ta denna match om vi bara skärper upp defensiven samt att vi håller bra koll på Chrisse.Han får max göra en turassist om vi ska ha chans att vinna och det tror jag vi kan fixa.

    Vaxholm-Orminge 8-8
    Sjukt svår match att tippa då Vaxholm verkar hamnat i ngt sorts vakum efter ett gäng viktiga matcher ,dm bland annat.Orminge var fan bra mot oss för ngr veckor sedan.Dom har en förstalina som jag skulle vilja ranka som en av seriens bästa. Får man stopp på den får man stopp på mkt av Orminges offensiv.

    Sollentuna-SB 8-4
    Drömmen för oss i höjden är ju självklart att SB vinner men det är nog för mkt begärt.Det här borde Sollentuna ta rätt lätt.


    Kungsängen-Bele 5-8
    Allt annat är en skräll utan dess like. Bele är,när dom får det att funka, det bästa laget i serien och dom MÅSTE vinna för att inte tappa alltför mkt till täten.Kungsängen är också piskade att vinna om det nu ska finnas ngn chans till att Bro/Kungsängen ska ha ngt lag i nästa års div1 nu när Bro är borträknade.Den här matchen ska jag åka ut och se.Två råd till dig Karke ! Tänk dig noga för innan du tar mätning på ngn klubba OCH tänk på att en period är 20 min lång och inte 19,59.....

    Vendelsö-Salem 7-5
    Hmmm. Vendelsö i torvalla är ingen lätt uppgift. Salem verklar ha kommmit av sig lite efter det att dom spelat sjukt bra ngr matcher.Är kahn och Hedestål med ? Då kan Salem ta detta. Tror det blir tufft och jämnt men att hemmaplan fäller avgörande.

    Jakobsberg-Värmdö 5-8
    Det är med HJÄRTAT jag tippar såhär.Hjärnan säger faktiskt Jakan men likt den gode Ekman SR så har jag också ett lag i den här serien jag inte skulle gråta över om dom åkte ur.

    SvaraRadera
  11. Vaxholm-Orminge 6-8
    Sollentuna-SB 7-3

    Kungsängen-Bele 4-5
    Vendelsö-Salem 7-5
    Jakobsberg-Värmdö 4-4

    SvaraRadera
  12. Vaxholm-Orminge 7-8
    Sollentuna-SB 8-3

    Kungsängen-Bele 4-6
    Vendelsö-Salem 5-5
    Jakobsberg-Värmdö 6-5

    SvaraRadera
  13. Vaxholm-Orminge 5-7
    Sollentuna-SB 8-4
    Kungsängen-Bele 6-7
    Vendelsö-Salem 8-8
    Jakobsberg-Värmdö 7-3

    SvaraRadera
  14. Vaxholm-Orminge 6-8
    Sollentuna-SB 6-5

    Kungsängen-Bele 8-5
    Vendelsö-Salem 9-7
    Jakobsberg-Värmdö 3-5

    SvaraRadera
  15. Vaxholm-Orminge 5-9
    Vaxholm har lite häng igen, känner jag laget rätt innebär det en ny kollaps. Tyvärr, för jag hoppas verkligen V vinner.

    Sollentuna-SB 14-8
    Orkar inte kommentera denna patetiskt ointressanta match.

    Kungsängen-Bele 5-7
    Nicke ränner runt med ett stort leende på läpparna och tror han har ett matchavgörande ess i rockärmen. Mörkar laguppställningen, ska han hoppa in själv kanske? Det enda drag han kan göra som höjer kvaliteten på den truppen... Jag ska dock göra allt man kan göra från läktarplats för att han ska sätta skrattet i vrångstrupen. (Kärlek, Nicke!!) Woxa var het mot Höjden, tror han drar med sig hela laget till stordåd i tredje perioden. Jeppe L, ännu en 92:a, debuterar, kul. Hoppas Bele-Janne väljer Ekhammarshallen före Skoghall, vi behöver lite röststarkt folk på läktarn.

    Vendelsö-Salem 10-2
    Kommer Salem åter utan Khan och Hedståhl blir man överkörda, annars blir det nog lite jämnare än ovanstående.

    Jakobsberg-Värmdö 8-6
    Nu eller aldrig Jakan!

    SvaraRadera
  16. Vaxholm-Orminge 6-5
    Sollentuna-SB 7-5
    Kungsängen-Bele 4-7
    Vendelsö-Salem 3-4
    Jakobsberg-Värmdö 5-4

    SvaraRadera
  17. Skönt att se att min vapendragare Foppa prickar in 9-4 i förra helgens fight (Han har flyt nu ;0) & hoppas nu verkligen att Real's uppryckning nu verkligen räcker till att slippa kval.

    Vaxholm-Orminge 6-7

    Många mål i vanlig ordning när OW spelar men de tar hem ännu en 3:a.

    Sollentuna-SB 5-5

    Bara för sakens skull så hoppas jag att Gunnarzon och co fixar ett X.


    Kungsängen-Bele 6-5

    Nicke J vs Karke = skön fight och hade man inte helgplaner SOM ALLTID nu för tiden ... hade det vart görsköj att vara på plats, Manfall i B/B gör att jag tror på hemmaseger

    Vendelsö-Salem 6-4

    Jag tror jag har fått in de flesta tipsen när jag har trott på hemmaseger i Torvalla så jag fortsätter på det inslagna spåret.

    Jakobsberg-Värmdö 5-8

    Värmdö har en trevlig coach så de får mitt tips Jakan som snodde på tok för många pinnar av oss får gärna bytas ut i nästa års herr 3:a och jag tror inte många skulle sörja om det blev så.

    SvaraRadera
  18. Vaxholm-Orminge: 10-8
    Sollentuna-SB: 6-4
    Kungsängen-Bele: 3-5
    Vendelsö-Salem: 6-6
    Jakobsberg-Värmdö: 6-3

    SvaraRadera
  19. Blogg Martin är på gång igen! Intressant läsning!

    SvaraRadera
  20. Låter som det skulle kunna vara herr Wahlund som han inte är riktigt nöjd med i Sollentuna: ), han spelar väl inte ens kvar där va?

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...