måndag 22 mars 2010

Kvalsurr

Omgång 1 av Kvalet till Division 1

Vendelsö lockade hela 40 pers till sin första kvalmatch. Laget med världshistoriens sämsta hemsida verkar inte heller ha några supprortrar. Livets Ord hade Gud på sin sida och vann i Torvalla. Stor fördel för Uppsalalaget inför returen.

Orminge försökte som bekant vila sig i form och kom undan med blotta förskräckelsen i ö-matchen. Fick i alla fall med sig ett uddamålsförsprång inför returen och borde kunna ta sig till finalomgången där det vankas svårt motstånd (med största sannolikhet Tillberga).


Hansa-Hoburg - Orminge Wallenstam 6-7
Det räckte inte hela vägen i den första kvalmatchen för Hansa-Hoburg.Det blev förlust med 6-7 (1-0, 2-4, 3-3).- Men vi visar bra vilja hela matchen, säger Hansa Hoburgs Fredrik Jakobsson.

I herrarnas jakt på en plats i nya division 1 gäller det att i första hand vinna den första kvalomgången mot Orminge Wallenstam. Vinst där och ännu en kvalomgång väntar innan man är klar för spel i division 1.Hemmalaget tog ledningen genom Fredrik Jakobsson i den första perioden och sedan följdes lagen åt genom hela matchen. Det kändes dock avgjort när Orminge tryckte in ledning med 5-3 efter bara 27 sekunder av den sista perioden spelad.Men Hansa Hoburg visade stort hjärta och kämpade sig tillbaka.- Vi har lite oflyt i slutet. Jag missar ett läge och på kontringen går de upp och får sin straff, säger Fredrik Jakobsson som är stolt över sitt lag.- Vi visar stor vilja, säger han.Det var en tuff match och bland annat Hansa Hoburgs Jon Lindgren fick ta mycket stryk under matchens gång, dock utan åtgärd från domarna. Fredrik Jakobsson har dock klart för sig vad som behövs för att vända på det i returen.- Vi får inte ta så mycket utvisningar, de gör många mål då, säger han.
Per Wallstedt Text
Källa: http://www.helagotland.se/sport/artikel.aspx?articleid=5908778

Tillberga - Strömsbro 9-4
Vendelsö - Livets Ord 6-7
Enviken - Bollnäs/Hertsjö 6-12

Returer i helgen.
I slutomgången möts:
Bollnäs / Enviken - Vendelsö / Livets Ord
Tillberga / Strömsbro - Orminge/Hansa-Hoburg

4 kommentarer:

  1. SBs hemsida då? Den är nog inte bättre, eller?

    Bele har en sådan storpublik alltså? Och dessutom en alldeles grym hemsida? Låt mig skratta. Du är bara bitter, men sanningen är den att Vendelsö va bättre än Bele under en hel säsong. Det är ju inte första gången detta händer Bele haha...

    SvaraRadera
  2. Självklart är jag bitter. Men vi uppdaterar i alla fall hemsidan mer än en gång vart tredje år (er truppsida är från 2007/08...). Då är faktiskt att föredra att som SB låta bli att ha en hemsida...

    SvaraRadera
  3. "Anonym", du har helt rätt i att enl. tabellen var Vendelsö 12 mål bättre än Bele under säsongen. Frågan är dock vilket som i själva verket är den bästa prestationen - 12 mål bättre målskillnad tack vare och med hjälp av upprepat fusk och regelbrott eller 12 mål sämre målskillnad på renhårigt och korrekt sätt?
    Jag vet i alla fall vad jag personligen tycker!

    SvaraRadera
  4. Tack för ett trevligt år i "Supertrean". Många spännande och bra matcher (många extra gråa hår..) och allt snack och tipsen här på hemsidan. Men mest kommer jag nog sakna......... Mr Kungsängens ständiga sågningar av Orminge.... Haha! :) Tack allihop!

    /Torben
    Sportansv.
    Nacka Wallenstam IBK

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...