torsdag 21 januari 2010

Kvalet till Div 1

7 matcher kvar, sedan får Supertreans två bästa lag kvala till Div 1! I första omgången väntar motstånd från Gotland (för seriesegraren) respektive Uppland (för tvåan). Låter som det kan vara viss skillnad på kvalitet på motståndarna. Enligt hörsägen skall en domare sagt att spelet i Upplandstrean är fysiskt och på gränsen till brutalt. Vad gäller kvaliteten så har ju bevisligen tidigare uppflyttade Upplandslag till tvåan klarat sig bra där, ger väl en vink om att det kan bli svåra matcher. Ser ut att bli Livets Ord eller IBK Roslagen Norrtälje som blir vår serietvåas motståndare. För ettan väntar en båttur till Gotland (Visborg, el Hansa-Hoburg troliga motståndare). Gotland som inte haft någon direktplats till tvåan tidigare heller brukar inte vara heta i kvalet.

Sedan väntar förhoppningsvis den avgörande omgång 2 av kvalet. Då blir det längre resor. Ettan får i så fall möta segraren mellan 1:an Västmanland - 1:an Dalarna. Tvåan får möta segraren 1:an Hälsingland - 2:an Dalarna. Låter faktiskt som tvåan har en lite lättare uppgift här om man nu överlever Uppland.

Tabelltoppar:

Gotland (5 av 10 omgångar i vårserien spelade)
Visborg - 13
Hansa-Hoburg - 11
Östergarn - 10

Uppland
Livets Ord - 30
Roslagen - 27
Alunda - 25

Västmanland
Aros Hammarby - 36
Tillberga - 30
Rönnby - 28

Dalarna
Gävle GIK 2 - 32 (får dom kvala??)
Enviken - 32
Strömsbro - 31

Hälsingland
Bollnäs/Hertsjö - 33
Alfta - 31
Håsta - 26
(vanliga resultat i denna serie: 15-12, 18-4, 17-7 osv...)

6 kommentarer:

  1. Skön rek av motsåndet till de två som får kvala, av lagen du plockat fram har jag mött Roslagen/Norrtälje med Kungsängen i en turnering. Då tyckte de att de var så jäkla vassa när de lirade någon serie högre upp än Kifen, för att sedan åka ur med typ 0 poäng när serien var färdigspelad ;)

    SvaraRadera
  2. Jag och Foppa dömde i Uppsala, bl.a Alunda. Dom var duktiga. Snabba, fysiska, starka och många med bra skott. Tror dom skulle hävda sig bra i vår 3:a.

    SvaraRadera
  3. Man börjar fundera på om Bele-Jockes kartläggning genomsyrar hela Bele eller om det bara är Jockes egna fantasier som talar. Det känns som om seriesegern redan är klar för favoriterna Real Bele och arbetet för månaden efter serien planeras redan...
    Grattis i förskott Bele, verkligen!

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket, Ekman. Biljetterna till Gotland är redan bokade och vi har skickat en ansökan till hovet om att få byta namn till Kungliga Bele.

    Nej, det är givetvis enbart en service till alla trogna bloggläsare oavsett lagtillhörighet. Försöker dock även skrämma kassören i Bro att stänga av alla toppspelare i rädsla för att behöva betala alla dyra resekostnader vid en topplacering. Orminge och Vaxholm däremot ligger ju nästan nästgårds med Gotland, det är bara att sjösätta yachterna och glida över för er del...

    SvaraRadera
  5. Bättre kan du Ekman, den där var lite bitter...

    SvaraRadera
  6. Nja, BeleJocke tror faktiskt kassören i Bele är livrädd för att Bele ska åka till Gotland för eventuellt kval. Kan bli en dyr historia med SL kort mm...Haha...Roma Roma Roma core de sta citta Unico Grande Amore de tanta e tanta gente che fai sospira...

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...