lördag 30 januari 2010

Samarbete i UB - pros and cons

Jag tycker faktiskt att KIF och Bro gör helt rätt som diskuterar en sammanslagning. (Vad jag lite surt kommenterat och haft invändningar mot är hur processen gått till, dvs att planeringen och möten hålls under pågående säsong, när dessutom lagen ska möta varandra senare i ett avgörande skede av serien.)

Det finns potential att göra något bra för innebandyn i Upplands-Bro om man kan samla resurser och intresse kring ett lag. Men jag är osäker på om alla olika viljor kan dra åt samma håll, risken för konflikter och bytänkande finns definitivt. Avgörande är nog hur kompatibla kulturerna i de båda föreningarna/orterna är. Jag har ingen aning, och avstår från att kommentera. Viktigt är också att man har med sig hela föreningarna och att det inte bara är något som kommer "uppifrån".

Kungsängen är idag en komplett förening med stark ungdomsverksamhet. Man kommer kontinuerligt kunna fylla på med spelare från egna led. Man behöver dock fler profiler som färgar i A-laget om man ska nå uppåt i seriesystemet och då kommer Bro väl till pass.

Bro har ett profilfullt herrlag. Föreningens problem är att det blivit ett stort glapp i ungdomsverksamheten. Man har ett mindre gäng 95:or, sedan är tomt till årgång 99. Så man kommer under många många år att vara beroende att värva spelare till A-laget för att fylla på för de som faller ifrån.

3 kommentarer:

  1. när kommer rättningen av omgång 16 i tipset??

    SvaraRadera
  2. Mr Kungsängen alias Herr Ordförande1 februari 2010 kl. 12:16

    Jocke
    Jag förstår den externa betraktarens oro (och kanske även irritation) för att timingen kring våra och Bro´s diskussioner är illa valda.
    Sanningen är dock att dessa diskussioner varit uppe från tid till annan under de senaste 5-6 åren. Dom nuvarande samtalen inleddes redan i april/maj förra året och gällde då ett samarbete inför nuvarande såsse - något som av olika skäl inte gick i mål. Bara för att vi kallar till ett spelarmöte på våra resp. hemsidor så innebär inte det att något nytt inträffat, tvärtom så är detta bara en naturligt fortsättning på dom snart ett år gamla diskussionerna.

    Du med din välformulerade och välskötta blogg är en av dom externa betraktarna som först kommer att få löpande info om hur diskussionerna fortlöper.

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...