onsdag 27 januari 2010

Omgång 17

Dags för årets match alla kategorier. Bele-Bro. Förutsättningarna minst sagt upplagda för ett riktigt drama då lagen stor på samma poäng inför matchen. En eventuell segrare har minst sagt ett guldläge att ta sig till kvalet. Orminge har greppet om seriesegern och missar bara om de inte lyckas hålla fokus.

Lördag 30/1
12.30 Sollentuna-Salem
15.30 Vaxholm-Värmdö

Söndag 31/1
13.30 Kungsängen-SB
14.30 Jakobsberg-Vendelsö
16.15 Hammarbyhöjden-Orminge
18.00 Bele-Bro

Tipsrättningen omgång 16 kommer senare.

25 kommentarer:

  1. Vaxholm - Värmdö 8 - 7
    Jag vill hemskt gärna tro att vi griper samtliga möjliga halmstrån framöver, detta (Värmdö) är ett fullkomligt nödvändigt sådant.
    Det är något som inte stämmer i Vaxholm för tillfället men jag är inte rätt person att bedöma vad det är som fattas, otakt, gnäll och avsaknad av jävlar anamma var det bestående minnet av matchen mot Salem. Skärpning nu för helvete! (Ooops!)

    Sollentuna - Salem 6-5
    Jomenvisst, bara för att….
    Kan ju tillägga att större delen av Salems lag och personer runt laget är både sportsliga, trevliga, väluppfostrade och behagliga människor. Men det är ett par som avviker om vi säger så… Forza Tuna!

    Jakobsberg - Vendelsö 3-5
    Nja Fraggel, det hackar i maskinen va? Det hjälper inte att man släpper in minst mål i serien om man inte kan avgöra matcher, sju kryss är fjorton tappade poäng och näst minst gjorda mål i serien. Vendelsö vinner!

    Bele - Bro 5 - 7
    Tror att Bele börjar känna av favoritskapet medan Bro är tillbaka i underdogposition vilket kommer att gynna dem. Det kommer givetvis att bli en tät och tuff match där jag tror att Hjärres hårda och bestämda spel samt Robin Taranders stundtals överdrivet hårda spel kommer att göra skillnaden. Bros tuffingar manglar Beles tekniker denna match. Omgångens höjdarmatch, alla kategorier!

    Höjden - Orminge 3 - 9
    Orminges formsvacka verkar ha givit med sig något, 4 av 6 poäng i två raka seriefinaler imponerar onekligen. Omgångens säkraste spiktvåa!
    (Givetvis kommer man väl att få den kommentaren stoppad någonstans…)

    Kungsängen - SB 8 - 2
    Jag tror faktiskt att SB spelar av resten av säsongen, trillar ner och lägger ner verksamheten. Alternativt går de på värvarstråt igen efter säsongen och föryngrar brutalt och sänker medelåldern till 35 inför nästa säsong.
    Kungsängen hakar på tåget uppåt och vinner detta!

    SvaraRadera
  2. Det bär mig emot men det är nog dax å erkänna att jag verkligen är extremt usel på det här. Enda skälet till att fortsätta är glädjen att få pracka på andra sina ödmjuka och helt objektiva åsikter om allt och alla;

    Tuna - Salem 6-9
    Tuna ska ha en stor eloge. Jag var bergsäker på att dom skulle åka ur som en gråsten. Nu ser dom ut att klara sig från direktnedflyttning och har dessutom stora chanser att undvika kval, det är starkt. Vad Salem anbelangar så håller jag med Ekman Sr, en skön samling människor både i och kring laget (även om flera är duktiga på att dölja det) - dessutom är dom numret större än Tuna på lördag.

    Vaxholm - Värmdö 8-3
    Vaxholm är bättre, punkt.

    Kif - SB 7-3
    Det här både borde och måste vi vinna och just det är väl det enda som talar emot oss.

    Jakan - Vendelsö 3-9
    Jag såg Jakan mot Bro förra helgen och det måste varit en av årets sämsta insatser i Herrtrean, alla kategorier. Vendelsö är minst ett nummer större och vinner detta komfortabelt. I värsta fall slänger dom väl in något icke spelklart nyförvärv - det är dom tydligen inte banga för!

    Höjden - Orminge 5-6
    Två lag som på olika sätt överraskar mig omgång efter omgång. Att Orminge leder serien är helt obegripligt och att Höjden ligger där dom ligger är än mer obegripligt. Det påstås att tabellen aldrig ljuger så detta vinner väl då Snakes, eller...?

    Bele - Bro 8-6
    Så mycket som jag nu håller Bro har jag nog aldrig varit i närheten av tidigare. Det skulle, inför nästa säsongs tilltänkta toksatsningen på plast i Upplands-Bro, sitta som en smäck med ett lag i nya ettan. Som den borne pessimist man är så säger lagen om alltings djävlighet att det inte kommer gå. Otroligt orättvist och tack vare massvis med felaktiga domslut så vinner väl därför Bele detta.

    SvaraRadera
  3. Sollentuna-Salem 6-8

    Två formstarka lag där Salem känns som det starkare. Hemmaplan för Stolta IFK men det spelar nog ingen större roll eftersom de bara har tre hemmasegrar denna säsong. De har inte mycket till publik på sina hemmamatcher heller. Mot oss var majoriten av den ca 10 man starka åskådarskaran från Kungsängen. Frågan är vilka som är stolta??

    Vaxholm-Värmdö 10-6

    Vaxholm har ett lag med bra potential och när allt fungerar kan de slå alla lag i trean. Värmdö slår de även fast de har en dålig dag och även fast Värmdö ryckt upp sig på sistone med ett kanonresultat mot Bele. Att de slog Orminge är inget att höja på ögonbrynen på för de är rent ut sagt mycket sämre än vad tabellen berättar.

    Kungsängen-SB 11-2

    Öberg gör fem case igen och defensiven är snortät!

    Jakobsberg-Vendelsö 2-4

    Två riktigt tråkiga "hockeylag" som möts i en hård tråkig tillställning som mest kan liknas vid skyttegravskrigen under första världskriget. Tippar att minst två korsband ryker här...

    Hammarbyhöjden-Orminge 8-7

    HH är ett bra lag men har en alldeles för låg lägstanivå. Tror de får till taggningen i den här fighten och gör toppstriden lite mer intressant. Orminge är som sagt inte så bra som tabellen visar och kommer härifrån att tappa placeringar. Sanningen kommer ifatt dem.


    Bele-Bro 6-7

    En vinst för Bro är en vinst för Kungsängen. Hoppas innerligt att Bro räknar rätt i försvaret och att foppa spikar igen för om Bro får ordning på försvaret så vinner de den här drabbningen med all säkerhet. De har redan seriens vassaste anfall och med ett okej försvar får Bele det svårt. Forza Upplands-Bro!

    SvaraRadera
  4. Sollentuna-Salem 7-4
    Vaxholm-Värmdö 5-5
    Kungsängen-SB 8-3
    Jakobsberg-Vendelsö 6-2
    Hammarbyhöjden-Orminge 7-10
    Bele-Bro 4-3

    SvaraRadera
  5. Sollentuna-Salem 4-8

    Vaxholm-Värmdö 7-3

    Kungsängen-SB 6-2

    Jakobsberg-Vendelsö 3-5

    Hammarbyhöjden-Orminge 4-9

    Bele-Bro 6-6

    SvaraRadera
  6. Johannes KIF!
    Måste tyvärr korrigera ett faktafel i dina annars förnämliga förhandsanalyser. Det gäller att Foppa skulle spika igen mot Bele - det låter sig tyvärr inte göras då Foppas obeslutsamhet de senaste veckorna medfört att han inte hinner bli klar till på söndag (och i motsats mot vissa lag så nyttjar inte Broiken icke spelklara spelare). Slappt och onödigt och i värsta fall direkt matchavgörande, om nu inte Andreas taggar till och överträffar sig själv, nu när han äntligen fått konkurrens menar jag!?

    SvaraRadera
  7. MrKungsängen: Minns jag rätt så var en Ante en mur mot Bele senast och lär vara det igen. Skulle det mot förmodan finnas frågetecken på våra keeprar till helgen såsom arbete/skada så har jag ett ess i rockärmen.

    SvaraRadera
  8. Förstod nästan att han inte skulle kunna lira i helgen. Hoppades/hoppas att mitt uttalande ska tagga Ante till en kanonmatch!

    SvaraRadera
  9. Mr Kungsängen, nu "börjar" du bli pinsam. Sitter du fortfarande och skyller på att Vendelsö hade en icke spelklar spelare i matchen mot er? När han var spelklar. Tänk på det, tror du Vendelsö hade spelat med honom om dem VISSTE att han inte var klar? Givetvis är ingen så dum. Lägg ner nu. Ska du vara ordförande för ett lag så se till att hålla en högre mognadsnivå än vad du gjort hittils. Ni förlorade inte pga att den spelaren var med mot er, på samma sätt som Vendelsö inte förlorar alla matcher han inte är med. Det var inte han, ensam, som tog Vendelsö till en 7-1 ledning mot er. Ni höll inte måttet den matchen helt enkelt, bara att ta nya tag, istället för att älta gamla matcher i veckor! Kan jag räkna med att när säsongen ska sammanfattas från er sida så kommer allt att skyllas på matchen mot Vendelsö? ;) Lycka till i fortsättningen

    SvaraRadera
  10. 12.30 Sollentuna-Salem 6-5
    15.30 Vaxholm-Värmdö 8-5

    13.30 Kungsängen-SB 4-6
    14.30 Jakobsberg-Vendelsö 3-3
    16.15 Hammarbyhöjden-Orminge 4-9
    18.00 Bele-Bro 4-7

    SvaraRadera
  11. Sollentuna-Salem 4-8
    Vaxholm-Värmdö 7-3
    Kungsängen-SB 6-4
    Jakobsberg-Vendelsö 3-3
    Hammarbyhöjden-Orminge 6-4
    Bele-Bro 6-8

    SvaraRadera
  12. Sollentuna-Salem 6-8
    Salem verkar riktigt stabila nu och vinner tydligen även när man inte spelar bra. Sollentuna verkar vara lite på retur.

    Vaxholm-Värmdö 9-5
    Klasskillnad och Vaxholm sviker oftare borta än hemma.

    Bro IK 2-SB 7-4
    KIFen finns inte mer. Mr K hackar ständigt på oetiska lag, men snacka om att kasta sten i glashus. Två lag i samma serie, med ett mål - Bro IK till ettan. Hur ska Bro 2 vara motiverade att göra sitt bästa mot Bro 1 när spelarna fått incitament av den egna klubbledningen att hoppas på att Bro ska gå upp i ettan? Nä, nu luktar det riktig dynga på bonnlandet. Helgens match?Otroligt ointressant. Även om SB ryckt upp sig lite så borde ett någorlunda fokuserat hemmalag ordna 3 poäng.

    Jakobsberg-Vendelsö 4-6
    Jag hoppas för en gångs skull på Jakan, men den klena insatsen mot Bro lovar inte gott.

    Hammarbyhöjden-Orminge 5-7
    Höjden har definitivt kapaciteten att slå Orminge, men jag vågar inte hoppas man lyckas plocka fram sin kapacitet.

    Bele-Bro 8-6
    Vilken match, otroligt mycket på spel. Bele spelade riktigt bra mot Orminge, men tyvärr var det andra delar som brast. Nu tror jag vi har tätat till det het hela, och då kommer Bro att få bekänna färg på allvar. För så blekt motstånd som i förra mötet blir det inte... Kul att Bro även kommer med sin ynglingar i P00 för en pausmatch mot våra småttingar. Varmt välkomna!

    SvaraRadera
  13. Christian/Jocke

    Härligt med lite ordväxling men låt mig för sakens skull räta upp lite fakta. Först Christian;
    Visserligen var Ekestubbe glimrande mot oss men det var alls inte hans "fel" att Ni spelade ut oss efter noter, det ansvaret ligger helt hos oss själva. jag är glad att han var spelklar mot just oss men hur var det i höstas - visst spelade han även då utan att vara klar. För mig känns det bra att kunna föra denna principiella protest vidare mot förbundet med vetskapen att vi absolut inte har någon som helst egen vinning i ärendet.

    Jocke;
    Det är så oerhört många små och stora detaljer i våra diskussioner med Bro som du inte känner till så detta går inte att diskutera i detta fora. Låt mig bara konstatera att A, vårt mål är att vi och inte Bro ska hamna på kvalplats i år, och B, hade vi velat göra allt för våra syskon i Bro så hade vi väl släppt 10 man redan nu, eller....?

    SvaraRadera
  14. Tack för svar, Mr K. Självklart var min kommentar väldigt dragen till sin spets där jag helt räknat bort KIF ur kvalstriden. Men det lär väl vara ganska troligt att ett av lagen är avsågat när KIF-Bro spelas, och då blir ju incitamenten väldigt konstiga för spelarna när ni redan har ett samarbete med sikte på Div 1. Sådana här processer brukar ju skötas efter slutspelad säsong, särskilt om man spelar i samma serie. Nu har ni själva lyckats skapa grogrund för en massa spekulationer, hur befängda de än må vara.

    SvaraRadera
  15. Mr Kungsängen

    Ingen vits att sitta på en blogg och diskutera det här ärendet vidare, det är inte längre upp till nån utav oss att avgöra om det är Vendelsö som gjort fel eller förbundet.
    Anledningen till mitt inlägg är att det är ganska tjatigt att läsa om detta från dig varenda vecka och ganska tråkigt då Vendelsö faktist går bra och har gjort större delen av säsongen, även utan den spelaren. Om du vill ta ifrån oss det så är du välkommen till det, vi i Vendelsö vet vad vi kan prestera på plan utan "fusk" och tänker fortsätta försöka prestera bra innebandy.

    Sen om det här ryktet om att ni ska slå ihop er med Bro inför nästa säsong stämmer, då skulle jag mycket väl vilja hävda att ni har egen vinning i detta då vi ligger strax efter dom. Men detta är spekulationer som jag inte har någon lust till att beblanda mig med. Var endast ett svar på det du skrev om att ni inte har egen vinning i detta.
    Hursomhelst, lycka till i fortsättning.

    SvaraRadera
  16. HaHaHaHa!

    Skulle KIF släppa iväg 10spelare till Bro!? varför det, är ju ingen i KIF som platsar i Bro, det är ju bara att läsa av tabelläget för att konstantera det.

    SvaraRadera
  17. Inte så många tips som kommer in nu ... utan mest en massa annat snack så jag tänkte ändra på D ;0)

    Sollentuna-Salem 4-6

    Salem vinner trots bortaplan.

    Vaxholm-Värmdö 8-4

    Derby som slutar med Vackers vinst.

    Kungsängen - SB 8-4

    Kungsängen vinner ganska stabilt till slut.

    Jakobsberg-Vendelsö 3-5

    Vendelsö hakar på tåget så gott det går.

    Hammarbyhöjden-Orminge 6-5

    Nu är det dags att visa att det finns kapacitet i höjden och det leder till en uddamålsvinst som revansch för uddamålstorsken på bortaplan!

    Bele-Bro 9-9

    Tuff fight som kan avgöra mycket ..., tror på ÄNNU ett galet resultat i denna oförutsägbara serie !

    SvaraRadera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  19. Efter lite pappa ledigt tänkte jag ge mig in i matchen på detta mycket trevliga forum.



    Sollentuna-Salem 3-6
    Tycker att salem har fått ihop ett ganska tungt lag om dom inte kastar in för mycket chansbolllar i mitten.

    Vaxholm-Värmdö 6-3
    Jag tror att det är lite oroligt i leden i Värmdö
    men kan dom mönstra det bästa laget med rätt iställning så vinner dom. Men det tror jag inte utan jag tror på en ganska komfortabel vaxholms seger.


    Kungsängen-SB 6-3

    Jakobsberg-Vendelsö 5-3
    Tror Jakan kommer bli farliga sista omgångarna

    Hammarbyhöjden-Orminge 4-7
    Orminge kan för första gången sedan November mönstra ordinarie lag och har sett bra ut på träning. Höjden har ett lag som egentligen vet vad det handlar om men inte lyckats prestera så jag utgår ifrån att det fortsätter.

    Bele-Bro 6-6
    Jag tippar med viljan kanske men det finns flera faktorer som kommer bli avgörande i veckans roligaste match.

    eftersom vi mött båda lagen de två senaste omgångarna tycker jag att jag har en ganska klar bild av denna match.

    + bele
    Första femman med Boris & Co som bjöd på mycket trevlig innebandy när vi möttes. lite ineffektiva men kvaliteten i insticken och vollyspelet gick inte att ta miste på.
    92an Grappne tror jag att han heter, riktigt bra back, sen varför han alldrig skjuter vet jag inte men det kanske beror på ett rakt jolly blad eller något annat. Honom håller vi ögonen på i framtiden.

    +Bro
    Skyttet

    Om något lag vinner denna match tror jag på Bele det är ett mycket bättre spelande lag. Deras akilleshäl är målvaktssidan men har dom nu fått in ett nyförvärv i kassen med en högre lägsta nivå så borde dom klara detta. Dok krävs att dom ligger väldigt tajt på Hjerten och ett par spelare till som har hög träffprocent de senaste matcherna.

    //Josef Rosengren
    OW IBK

    SvaraRadera
  20. Sollentuna-Salem 6-4
    Vaxholm-Värmdö 7-4
    Kungsängen-SB 3-4
    Jakobsberg-Vendelsö 4-3
    Hammarbyhöjden-Orminge 6-4
    Bele-Bro 5-4

    SvaraRadera
  21. Sollentuna-Salem 8-6
    Vaxholm-Värmdö 9-4
    Kungsängen-SB 12-3
    Jakobsberg-Vendelsö 5-4
    Hammarbyhöjden-Orminge 5-5
    Bele-Bro 6-3

    SvaraRadera
  22. Lördag 30/1
    12.30 Sollentuna-Salem 5-6
    15.30 Vaxholm-Värmdö 6-3

    Söndag 31/1
    13.30 Kungsängen-SB 8-4
    14.30 Jakobsberg-Vendelsö 3-5
    16.15 Hammarbyhöjden-Orminge 7-5
    18.00 Bele-Bro 8-3

    SvaraRadera
  23. Sollentuna-Salem 4-7
    Vaxholm-Värmdö 6-3
    Kungsängen-SB 7-3
    Jakobsberg-Vendelsö 3-6
    Hammarbyhöjden-Orminge 4-7
    Bele-Bro 4-5

    SvaraRadera
  24. Tony, ditt första tips var komplett, och är det som ligger här ovan.

    SvaraRadera
  25. Jag har tagit bort ett anonymt inlägg som är ett personangrepp på en ledare i en viss förening. Är du kritisk mot ledare i "din" förening är det här inte rätt forum att gå till angrepp, om du inte vågar stå för vem du är. Ta det inom föreningen istället. Efter detta kommer alla kommentarer att förhandsgranskas.

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...