fredag 16 oktober 2009

Bra, Bättre, Bele !!

Serieledning! Åtminstone till på söndag då Höjden spelar sin hängmatch mot SB. Tre mål plus, så kliver de om. Bele gjorde i alla fall säsongens klart bästa match när man kontrollerat plockade ner Orminge. Känns ändå som det är en bit till den riktiga toppformen. Men tänk den dag då två av linorna producerar (mål alltså) samtidigt då blir det riktigt tungt för motståndet. Den dagen kommer snart - tvåsiffrigt!

Bra Bele-reklam gjorde även våra fjunisar. Oavgjort mot superstora favoriten Hässelby med Hakim Wafa i spetsen i Juniorallsvenskan. Trots att man spelade i uppförsbacke andra halvan av matchen (dvs, mestadels flermålsunderläge), så gav man aldrig upp, utan Jeppe Lagervall satte kvitteringen 10-10 med 1 sekund kvar. Max hade säsongens hittills bästa afton, 1+5. Forza!

Fredag men spelledigt för Bele i helgen. Så man får helt enkelt gå ner litet i kvalitetskrav och nöja sig med att se TT-Spiders ikväll. Första gången jag ser TT, ska bli intressant. Järfälla tyckte jag gjorde en hygglig insats mot Balrog, åtminstone höjde man effektiviteten lite i avsluten, och då kom i alla fall första poängen. Det känns dock som man kommer att tappa lite för många onödiga mål detta år på orutin. Men mot TT kan man räcka ändå. T.o.m. Svenska Spel har ett spelbart odds på Järfälla, 2.90. Fast jag tror det blir oavgjort, vilket bara betalas med 3.25 hos SS, men 6.00 hos Bet365.

Tillbaka till Superserien. Det spekuleras på vissa håll att Vendelsös Ekestubbe inte var spelklar i matchen mot Vaxholm. 5-5, blir 0-5?? Påminner mig om när Bele krossade GAIK med 9-0, vilket blev 0-5... Det var definitivt på faxens tid (fast den kanske det är fortfarande?), för förbundet hävdade att övergångshandlingarna inte kommit fram, när de i själva verket hade faxats in helt enligt reglerna. Antingen var pappret slut i förbundets fax och ingen förstod att det finns ett minne att tömma - eller också slavade förbundskansliet bort pappren på annat sätt. I alla fall är såna här historier jävligt trista, matcherna bör ju avgöras på plan. Å helhavererade Vaxholm är inte värda några gratispoäng!!

4 kommentarer:

  1. Jocke.
    Håller fullständigt med dig om att men skall avgöra matcherna på plan. Absolut!
    Tycker dock personligen att det är pinsamt taffligt av ett lag i den så kallade Supertrean att spela med en icke spelklar spelare.
    Om det dessutom stämmer som jag har hört, vilket i det här fallet inte är speciellt mycket faktiskt, så har Vendelsös lagledning känt till att papprena inte var i sin ordning vilket ju gör saken ännu mer pinsam och spekulativ givetvis.
    Regler är till för att följas, inte töjas!
    Stockholms Innebandyförbund får döma i detta fall, vore däremot konstigt om Vaxholm inte skulle tilldömas tre poäng eftersom Vendelsö har brutit uppenbart mot reglerna.

    Men och detta är viktigt, observera en sak, ovanstående åsikter är Ekman Sr´s åsikter och de stämmer inte alltid överens med Vaxholm Innebandys så tolka inte inlägget som att det är VIBF som har uttalat detta.

    Tycker däremot inte att Vaxholm har totalhavererat, däremot har de förtvivlat svårt att göra mål för tillfället. Jepp!!

    SvaraRadera
  2. Är det som du säger så är det helt klart en allvarligare sak. FUSK! Ska definitivt beivras hårt. Är det Ekestubbe (som jag hört) det rör sig om, så deltog han redan i seriepremiären mot oss. Vilket borde innebära att alla matcher där han deltagit ska sluta 0-5. Kanske lika bra att utesluta Kalle Anka-gänget direkt.

    TT-Järfälla 3-3. Trots att flera gubbar som Marcus Eriksson, Gafvelin, Westerlund är helt under isen är det här Järfällas match. TT är så otroligt dåliga. Nivån på SSL blir bara sämre och sämre. Tyvärr för Järfälla görs en grov markeringsmiss och TT får ett enkelt 2-3, samtidigt som en fjunis ger en onödig eftersläng efter målet och drar på sig en tvåa. Givetvis kvitterar TT. Matchens delikatess: Hedengran tar bollen från TT:s sunkback Björk (ser ut som en lallande Div 5-lirare) som man stjäl godis från småbarn och sätter 3-1. Ett stort problem är att flera av backarna har alldeles för dåligt bolltempo och precision, vilket drar ned farten i anfallen. Noterbart: när det är dags för sudden bänkas äntligen Bro-Marcus och Bele-Alex får chansen. Förstår inte varför det bytet inte görs långt tidigare, Mackan är ju fruktansvärt formlös för dagen.Lite bättre känsla i coachningen krävs också om det ska bli nytt kontrakt. Men så dålig nivå det är på SSL så tror jag fjunis-Spiders till slut ordnar nytt kontrakt även detta år, till glädje för sonen som är skribent på Spiders hemsida.

    SvaraRadera
  3. Nu är inte detta en officiell kommentar från vendelsö då jag antagligen inte har rätt att uttala mig å föreningens vägnar. Jag har dock viss insyn i situationen med Ekestubbe och förbundet och kan säga att problemet inte legat hos Vendelsö utan hos förbundet(som gjort bort sig)och hos Ekestubbe själv. Detta har också stockholms innebandyförbund bekräftat. Felet ligger inte hos föreningen utan hos dom.

    Vendelsö har inte försökt spela med en icke klar spelare(han har skrivit på en övergång godkänd av förbundet). Man tjänar aldrig på att medvetet försöka fuska. Vad skulle vi få ut av det? Sen förbundet medelade Vendelsö om situationen och misstaget har Ekestubbe inte representerat klubben och deltog inte heller i dagens seger över sollentuna.

    En olycklig situation detta som uppenbarligen överdrivs av spekulationer.

    SvaraRadera
  4. Alex--->Bele-Jocke
    Du kan ta bort mig från tippandet.

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...