torsdag 8 oktober 2009

Dags för omgång 5

Omgång 5 är utspridd över 2 helger och 4 speldagar. Men innehåller godsaker som toppmötet Bele-Orminge och grannfajten Jakan-Bro.

2009-10-10
Vaxholms IBF - Salems IF
2009-10-11
Kungsängens IF - Värmdö IF
Jakobsbergs IBF - Bro IK
Bele Barkarby IF IBF - Orminge Wallenstam IBK
2009-10-17
IFK Sollentuna - Vendelsö IK
2009-10-18
Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF

Tipset lämnas som vanligt via kommentarer nedan, sista inlämningstid kl 13.14 lördag 10/10.

Mitt tips:
Vaxholm - Salem 8 - 5
Vackers har inte levererat de senaste omgångarna, annars hade ettan känts stenklar. Även om Salem rycker upp sig så tror jag dock ändå inte det räcker ända fram. Än.

KIF - Värmdö 6 - 7
Öberg fixade segern åt KIF mot Salem, trots att man inte spelade bra enligt utsago. Sticker ut hakan och tippar att första resultatmässiga motgången kommer mot ett Värmdö på uppgång.

Jakan-Bro 4 - 6
Tråk-Jakan mot Grisfest-Bro. Chrisse är egentligen för bra för att spela på denna nivå och nu när även Börje börjat leverera så blir det tufft för Jakan att undvika säsongens första förlust, trots idogt gnetande. För visst visar Bro bättre inställning än mot S-tuna?

Bele-Orminge 8 - 7
Puh, jag är redan nervös. SB-matchen sög, men nu börjar allvaret och det är dags att få alla bitar på plats. Orminge spelar snabbt, skjuter mycket och det blir nog en målrik match.

Sollentuna - Vendelsö 3 - 7
Det har gått lite för lätt för Sollentuna på slutet, här kommer en motgång mot ett återuppväckt Vendelsö .

Hammarbyhöjden - SB 9 - 7
Tror Höjdens form håller i sig. SB är dock effektiva när de får chansen, men står inte distansen ut.

23 kommentarer:

  1. Tänkt att komma in med mitt första tips och försöka komma ikapp er andra blixtsnabbt... Iaf, så här kommer 5:e omgången sluta...

    Vaxhom-Salem 7-4
    KIF-Värmdö 6-4
    Jakan-Bro 6-7
    Bele-Orminge 6-9
    Sollentuna-Vendelsö 4-6
    HIBK-SB 8-5

    SvaraRadera
  2. Vaxholms IBF - Salems IF 8-5

    Vaxholm rycekr upp sig efter några halvbra matcher. Salem rycker också upp sig. Får med sig hela sitt bästa lag till denna match, men lyckas ändå inte riktigt, då Salem har fördel av hemmaplan.

    Kungsängens IF - Värmdö IF 9-6

    Vi har varit trögstartade de 2 första perioderna i varje match hittils. Den här matchen gör Coach Roger förändring redan innan matchen ens startat, och Kungsängen kan därav hänga på från början. Blir dock en tuff tillställning med många mål. Avgörs i sista perren, där Kungsängen ska vara som starkast.

    Jakobsbergs IBF - Bro IK 6-9

    Bro verkar ha fått igång spelet nu. Kommer säkert bli bättre och bättre ju länrge serien går, till skillnad från tidigare år då det varit tvärtom. Jakan är dock inget skitlag och kommer göra uppgiften svår för de vita.

    Bele Barkarby IF IBF - Orminge Wallenstam IBK 6-8

    Två revanschsugna lag som drabbar samman i Viksjö sporthall. OW är dock hungrigare än Bele och kommer därför göra fler mål. 8:an kommer i tom kasse.

    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 5-5

    Känns ganska givet.

    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 7-5

    Bajenhöjden fortsätter att plocka poäng som beräknat och vinner med 7-5. Tysk verkar vara het för tillfället och gör 2+1.

    SvaraRadera
  3. Fjärde omgångens resultat skapade ju en tabell som är lika jämn som efter en premiäromgång och det gör att vi får fortsatt spänning och att varje poäng kommer att bli ännu mer värdefull, även för de lag som kanske inte kommer att ligga med i toppen. Detta till trots så tror jag att vi kanske redan har fått ett par-tre nedflyttningskandidater.
    Personligen tror jag däremot inte att vi hittar några liknande skrällar som förra helgen i veckans tips.

    Vaxholm - Salem 12-2
    Ojdå, tokmycket mål för Vaxholm tror gubben Ekman!
    Jepp. Det kan ju rimligtvis inte fortsätta som det har gjort de senaste två matcherna. Visst, mot Jakan kom vi inte till avslut trots press i tredje men mot Vendelsö….
    Alltså jag har svårt att tro att alla Salems nyförvärv (från div 4-laget Sköndal?) som har utlovats en längre tid skall kunna tillföra så fantastiskt mycket och jag har dessutom mycket svårare att tro att vi inte kommer att få större utdelning hemma i IF-hallen. Btw, matcherna mellan Vaxholm och Salem förra året snittade 20 mål per match! Svängdörr någon!

    Kungsängen - Värmdö 7-4
    Kungsängen är som nykomling enda obesegrade lag, tillsammans med Jakan, efter 4 omgångar vilket är imponerande. Har inte sett Kungsängen sedan Vaxholm för några år sen mötte dem i fyran så jag vågar inte ha några överilade åsikter med risk för att göra bort mig (som om det har hindrat mig förut…). De verkar dock vara i en mycket positiv trend och detta är väl kanske omgångens säkraste etta tror jag.

    Bele - Orminge 5-6
    Ingen större skräll här heller, tror att Orminge tar sig samman efter torsken hemma mot Bro och jobbar i sextio minuter för att mala ner Bele som vilt kämpande i seriefinalen får se sig besegrade med ett enda ynka mål, kanske till och med två. Jag hoppas dessutom som en lite bonus att luften går ur Bele totalt och att moralen i gruppen pulvriseras. Favoriter till topp-2 i serien? Javisst, men inte på grund av deras trevliga uppförande tidigare säsonger.

    Jakobsberg - Bro 4-4
    OJOJOJ, omgångens match alla kategorier! Jag hoppas att jag får chansen att ta mig till Jakobsbergs Sporthall 14:30 på söndag. Det här kan vara en av de hetaste matcherna i serien innan nyår. Den enda matchen under säsongen som kan konkurrera i år är väl returmötet mellan dessa två giganter i serien. Skämt åsido, det här kommer att bli så hett och så tätt som en hatmatch/derby någonsin kan vara och om något av lagen vinner så måste det betecknas som två obudgeterade bonuspoäng. Singelkryssas!

    Sollentuna - Vendelsö 6-4
    Omgångens skräll! Nädå, förlåt mig Anta. Jag har, liksom alla andra, noterat att det tydligen finns kvaliteter som ni gömde väldigt väl mot Vaxholm, de senaste veckorna visar på en stark formtoppning. Bra jobbat! Notera en sak, Vendelsö har en mycket god moral i sin trupp plus en coach som vågar vinna poäng. Starkt mot Vaxholm, förvisso svagt av Vaxholm. Matchen kan lika gärna vinnas av Vendelsö som förmodligen fick en lite kick av sin första poäng i år.
    Men detta till trots, för två-tre veckor sedan hade ovanstående tips varit en tokskräll av högsta kaliber.

    Hammarbyhöjden - SB 7-3
    Enligt bedömare så var Hammarbyhöjden, enligt vissa så är de det fortfarande, en av kandidaterna till topp-2 som nykomlingar. Fascinerande och imponerande att en nykomling lyckas skapa sådana förväntningar, kan det vara resultaten mot ett ickefungerande Nynäs som under försäsongen verkade flera klasser sämre än förra året som spelar in?
    Jag tror iofs att flytet och momentet finns där och att de kan sätta stopp för ett ojämnt presterande före detta division 2-lag som SB ändå utgör i år.
    SB´s seger mot Bele förra veckan imponerar och förvisso har de torskat mot förväntade topplag men de känns ändå inte lika stabila och övertygande som under senaste vistelsen i trean 07-08. Nä, Bajenhöjden vinner lätt här.

    SvaraRadera
  4. Vaxholms IBF - Salems IF 8-4
    Kungsängens IF - Värmdö IF 7-6
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 6-7
    Bele Barkarby IF - Orminge IBK 8-6
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 9-7
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 6-6

    SvaraRadera
  5. Vaxholms IBF - Salems IF 8-4
    Kungsängens IF - Värmdö IF 5-6
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 5-4
    Bele Barkarby IF - Orminge IBK 5-7
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 8-8
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 8-6

    SvaraRadera
  6. Trots att vi går in i femte akten av årets Herrtrea så kan man väl inte påstå att serien har riktigt satt sig. Lag som Bele och SB är ju närmast omöjliga och tippa då man inte vet vilket manskap som kommer, och hur i he...te kunde Bro slå Orminge?
    Nåväl, omgångens resultat blir som följer;
    Vaxholm - Salem 8-3
    Vaxholm förhävde sig tydligen i premiären mot Bro då man lirade mycket bra, därefter säger rapporterna att det mesta liknar skit. Mot Salem som alldeles uppenbart är ett lag i spillror kommer man dock räkna hem 3 lätta pinnar (eller är det kanske så att de omtalade nyförvärven vänder Salems trend?).

    Kungsängen - Värmdö 7-5
    Rycker vi inte snart upp oss så är första förlusten snart ofrånkomlig. Kommer vi bara upp i någorlunda nivå så ska vi ha en god chans mot Värmdö. Kommer vi dock med samma skamliga inställning som mot t.ex. Sollentuna och Salem så får vi pisk av Värmdö 100 ggr av 100.

    Jakan - Bro 6-3
    Tråk-Jakan har ett fruktansvärt ojämnt lag men deras toppar är riktigt vassa. Mot Bro, som omöjligt kan ha marginalerna med sig så till den milda grad två matcher på rakan, räcker det med råge. Fem av Jakans sex mål kommer i PP när R Tarrander sitter av sina totalt 25 utvisningsminuter.

    BB - Orminge 5-8
    Obegripligt hur Orminge kunde tappa mot Bro. Kan man göra det så kan man förstås åka på storstryk mot ett lag som Bele. Beles insats, deras moral och vissa spelares beteende senast mot SB var under all kritik. Svordomar, kastade klubbor som landade långt upp på läktarna och illa dold kritik mot ledarna och deras coachning var bara några av ingredienserna när seriens storfavoriter fick stryk. Stackars Kari Karke, tur att du kan åka till Täby med jämna mellanrum och ha med vuxet folk att göra!
    Beles sjukdomar och skador mot Orminges revanschlust efter debaklett i Bro senast ger en tvåa på tipset.

    Sollentuna - Vendelsö 5-5
    Vad jag tycker om Sollentuna vet alla, det är och förblir ett brögäng. Mot Vendelsö, som jag bara kan tömma utifrån matchen mot oss, så räcker det ändå till ett kryss.

    Höjden - SB 8-8
    Två jämna lag möts i ett Sjöstadshalls-derby. Borde väl bli ett kryss, men mycket hänger förstås på vad SB ställer för manskap på banan.
    Jag måste säga att jag gillade det jag såg av SB mot Bele. Snacka om att det ena laget hade lattjo medan det andra spottade och svor.
    Jaghar svårt att ta ställning och fegar ur med ett kryss!

    SvaraRadera
  7. 2009-10-10
    Vaxholms IBF - Salems IF 6-4
    2009-10-11
    Kungsängens IF - Värmdö IF 7-3
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 5-5
    Bele Barkarby IF IBF - Orminge Wallenstam IBK 3-5
    2009-10-17
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 7-6
    2009-10-18
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 6-6

    SvaraRadera
  8. Vaxholms IBF - Salems IF 9-4
    Om Vaxholm spelar som dom gjorde mot oss så finns det bara en möjlig utgång på den här matchen. Salem förlorade hemma mot Kungsängen det trodde jag aldrig, vad är det som händer?

    Kungsängens IF - Värmdö IF 6-4
    Kungsängen kanske är bättre än vad jag trodde så jag tippar på dom i helgen mot ett Värmdö som jag fortfarande inte vet var dom står.

    Jakobsbergs IBF - Bro IK 7-5
    Omgångens hatderby nummer ett!
    Fraggel är inte glad på poängmakarna som stack, de kunda man verkligen höra förra helgen.
    Jag tror att Jakan vinner matchen på ren inspiration för dom är verkligen inte så dåliga som många "experter" tippat!

    Bele Barkarby IF IBF - Orminge Wallenstam IBK 7-9
    En liten seriefinal får man väl kalla det här eller?
    Jag tror att Orminge drar det längsta strået mot BB eftersom dom är effektivare i avsluten.

    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 8-6
    Vi fortsätter att sakna nyckelspelare, men det är den verklighet vi lever i så det är bara att ta på sig blåstället och kriga!
    Hoppas att vi kan ta en trepoängare i den här matchen för det skulle vi behöva nu, det kostar att bara spela oavgjort!

    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 5-8
    Sorry Real Höjden men jag tror att SB blir för starka i den här matchen.
    det finns mycket rutin i det laget och det är just deras rutin som kommer resultera i tre poäng.

    SvaraRadera
  9. Vaxholms IBF - Salems IF 7-8
    Kungsängens IF - Värmdö IF 6-3
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 6-9
    Bele Barkarby IF - Orminge IBK 7-6
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 5-3
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 4-6

    SvaraRadera
  10. Skall tippa för första gången i år!
    Vaxholms IBF - Salems IF 8-4
    Kungsängens IF - Värmdö IF 5-4
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 7-4
    Bele Barkarby IF - Orminge IBK 6-6
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 7-5
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 8-6

    Räknar med en skön 3 poängare för oss mot Bro. Vi har inte riktigt fått spelet att stämma ännu men ändå är vi obesegrade efter 4 omgångar efter att ha varit nederlagstippade de flesta gånger.
    Nu börjar det se bra ut på träningarna och jag tror vi kommer spela riktigt bra på söndag! Historiskt har vi haft svårt mot Bro då de sett det som ett derby mer än vad vi gjort och varit mer taggade. Detta kommer dock inte att ske på Söndag!!!
    Rya Jakan

    SvaraRadera
  11. Vaxholms IBF - Salems IF 11-4
    Kan MN få ordning på skutan? Tror det dröjer ett tag till, sorry mannnen.

    Kungsängens IF - Värmdö IF 6-3
    När ska övriga lag börja ta Kifen på allvar? Ett bra lag, en bra coach och en ordförande som sliter med det mesta. Konstanta försök till att såga sig själva i diverse tips och gästböcker går väl ingen på längre. Hade man inte tappat Bjerregaard och Milander hade laget gått rakt igenom trean utan snack, nu blir det bara en aning svårare... ;-)

    Jakobsbergs IBF - Bro IK 5-7
    Kontringsspel brukar ju funka, eller hur Fraggel? Men tyvärr inte denna gång ;-)

    Bele Barkarby - Orminge Wallenstam IBK 6-4
    Vet ingenting om Orminge, men vi jobbar på...

    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 7-4
    Har inte sett Sollentuna denna säsong, men de verkar kriga på bra och plockar väl poängen här med gissar jag.

    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 8-5
    Foppa gled direkt från Golden Hits till Sjöstadshallen förra helgen för att smutsa blivande motståndare från läktarplats. Tur för "Real Höjden" att han hade kollegor med sig som passade på att scouta blivande motståndare oxå. Tror inte schteeekarna tappar några fler poäng denna säsong...

    SvaraRadera
  12. Vaxholms IBF - Salems IF 6-3
    Kungsängens IF - Värmdö IF 7-2
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 8-8
    Bele Barkarby IF IBF - Orminge Wallenstam IBK 7-2
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 5-5
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 7-4

    SvaraRadera
  13. Vaxholms IBF - Salems IF 8-3
    Kungsängens IF - Värmdö IF 7-3
    Jakobsbergs IBF - Bro IK 7-6
    Bele Barkarby IF - Orminge IBK 5-4
    IFK Sollentuna - Vendelsö IK 3-6
    Hammarbyhöjden IBK - SB Innebandy IF 3-4

    SvaraRadera
  14. Nu när vi är spellediga i helgen så skall vi ladda för ÅRETS MATCH nu på måndag 12/10 då Hammarbyhöjden möter förra årets semifinalister i SSL dvs Balrog i åttondelen i DM.

    Tid och plats Måndagen den 12/10 matchstart 20:20 i Västertorpshallen

    Jag uppmanar härmed alla mina tränarkollegor att ta med sig några gubz ifrån truppen för att komma och heja fram eller ?? ;0) "De schöna schnubbarna & schtekarna från Stureplan"

    Nu till veckans vinstrad (sorry Tobbe men nån gång måste du komma 2:a åxå ;0)

    Vaxholm - Salem 7-3

    Det ser inte bra ut med 5 raka torsk men jag tvivlar starkt på att "nyförvärven ifrån Sköndal" kan ändra utgången av den här matchen.

    Kungsängen - Värmdö 6-4

    Värmdö vinner nog returen men här går dom bet ...

    Jakan - Bro 5-4

    Jakan kan nog ordna en uddamålsvinst och därmed fortsätta ställa till det för oss "förståsigpåare".

    Bele - Orminge 6-7

    Eftersom Karke inte svidar om till den här matchen utan istället har lovat att comebacken skall ske mot oss då han skall "märka" ... "Sveriges snyggaste högerfwd" (Jag kommer fortfarande ihåg då han redan på "min tid" han ledde Tensta ligan och spred skräck i Stockholmserierna so Foppa be aware ;0) så tror jag att OW tar med sig 3 poäng.

    Sollentuna - Vendelsö 6-6

    Det här blir nog en tight match där jag tror att det blir ett X.

    Höjden - SB 8-4

    As usual inga kommentarer när mina gubbar spelar !

    SvaraRadera
  15. Hoppsan, Vackers-Salem 2-4 efter 2 perioder. Alla MN-mobbare sätter kaffet i vrångstrupen...

    SvaraRadera
  16. Vaxholm-Sköndal 3-4 och inte 12-2 någon får nog börja tippa lite bättre...

    SvaraRadera
  17. Det är väl bara att gratulera MN till den fösta segern. Nu tror jag ju visserligen inte att han hade så mycket med det att göra, utan att det han gjorde var att tagga gubbarna....Grattis...

    SvaraRadera
  18. Om man skall var riktigt ärlig så var det nog närmare 2-12 än något annat idag. Lite pinsamt faktiskt och jag vet inte vad jag skall säga.
    Skämmes någon? Mmmhh...
    Det kommer kanske inte att sågas imorgon men... mmmmph...
    LKPG har så rätt så, norra europas sämsta tippare!

    SvaraRadera
  19. Bra tippat gubbs........NOT! vill bara hälsa att LIKET LIVER!!!!!!!!
    Coach johan hjöden......tydligen så vände vi trenden....mycket tack vare nyförvärven från sköndal!......

    LIKET LEVER!

    SvaraRadera
  20. MN (Inte är det lätt att stava tydelligen ...)

    Som vanligt var det 1 !!! herre som gjorde det för er idag och den killen är RIKTIGT bra (där har du något att luta dig emot) ...

    Om man läser match statistiken så levererades 1 ass av f.d Sköndalare så jag vet inte jag ...

    Vad jag såg av Sköndal förra året i vårt kval mot dem så hade jag väldigt svårt att bli imponerad måste jag säga ... men du kanske har hittat några guldkorn men det lär väl visa sig ...;0)

    SvaraRadera
  21. Här ska man lägga en passning till MN om hans stavning å så bommar man själv ... ;0)

    ja ja Martin det är bara att ta kulan, lägga upp han på 11 meters punkten, å sätta upp han i nättaket det bjuder jag på.

    Får skylla fel stavningen på min dotter som håller mig vaken vid den här tiden på dygnet

    Hoppas som sagt var att jag får återse så många som möjligt av er sköna profiler i den här serien ikväll åttondelsfinal i DM kl 20:20 Höjden mot Balrog i vår borg (Västertorpshallen) ;0)

    SvaraRadera
  22. Titta titta! Norra Europas sämsta tippare, alltså undertecknad, har dragit in sin första 5-poängare!
    Även en blind höna kunde hitta 7-4 till Kungsängen mot Värmdö. Detta blir väl iofs de enda poängen den här omgången för mig, i övrigt har det varit nollor....men det är väl don efter person antar jag.

    SvaraRadera
  23. Inställda Jakan-Bro utgår ur denna omgång, kommer att spelas 22/11 kl 16.15.

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...