söndag 25 oktober 2009

Inställning!

Inställning. Det avgör mycket i innebandy. Vill man inte vinna lika mycket som motståndarna så gör man det sällan.

I dagens match i Bro Sporthall, syns det direkt att Bro vill. Man jagar varenda boll, ger allt i närkamperna och har fart under fötterna. Att man inte har någon back som kan slå ett uppspel, gör liksom inget då. Bara upp med en långboll och jaga, och när man vill så kan man ofta också. Bele ser måttligt intresserade ut, har ingen fart och är alldeles för omständliga. Har man ingen fart under fötterna, har man ingen fart i tanken heller. Det är faktiskt pinsamt att sitta på läktaren i en Bele-tröja och se eländet i första perioden. 4-0 till Bro, helt rättvist.

Bele (eller i varje fall en del av spelarna) rycker upp sig i andra perioden, och visar lite go. 5-3 och det känns som om det kanske går vägen ändå. Men så blir det två skitmål - vilket som kommer först har jag förträngt. a) Ett alldeles för lättläst pass, snabb omställning och sedan går båda backarna på bollföraren och glömmer bort killen som kommer in ren framför mål. b) En ballongboll slås från Bros bortre planhalva, Börje bara står där och stör framför mål, och på något sätt studsar den in. 7-3.

Bele försöker komma tillbaka och lyckas i alla fall närma sig efter att ha börjat rulla boll. Bro är riktigt trötta till slut, men kämpar heroiskt och håller undan. 7-5 till slut. Emil och Osse är de enda jag tycker visar lite jävlar anamma och det syns väl också i målprotokollet antar jag.

4 kommentarer:

  1. Huj, vilket dravel...

    SvaraRadera
  2. Håller med förgående talare, det är verkligen på sin plats att misstro innebandykunnandet hos skribenten i denna blogg, är ofta väldigt snett ute i sina resonemang...

    SvaraRadera
  3. Minst sagt, han lirar inte själv va? Sitter mest på läktaren och snackar.

    SvaraRadera
  4. Kul med lite reaktioner för en gångs skull. Så ni menar att Bro inte var mer inspirerade än Bele i första perioden? Eller?

    Sen så gillar jag skarpa tillspetsade formuleringar från ett ensidigt perspektiv, så om någon verkligen tror att jag på allvar t.ex. menar att Bro inte har en back som kan slå ett uppspel, så får ni väl tro det... Bro gjorde för övrigt ett mycket trevligare intryck på mig i år än i fjolårets matcher, all heder åt Broiken!

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...