tisdag 20 oktober 2009

Veckans viktigaste...

...dvs resultat i tipset omgång 5, samt inbjudan omgång 6 kommer här.

Som vanligt plockar Tobbe hem det hela, denna gång med 10 poäng, och 3 rätta tipstecken. Tony HIBK, Sportchef Bele och Peter J knappt efter med 9 pinnar. Veckans tröstpris går till Ekman Sr som hittade helt rätt i matchen KIF-Värmdö (7-4), och Tony HIBK som hittade 4-6 i Sollentuna-Vendelsö.

Totalställning och poäng per match kommer senare i veckan när jag kommer hem efter resa (kommer inte åt servern för att lägga upp resultatfilen härifrån). Men här är resultatet i kortformat:
1) Tobbe 10p. 2) Tony HIBK, Sportchef Bele, Peter J 9p. 5) "K Milander" 8p. 6) Mr Kungsängen, Karke, Nr100 6p. 9) Bele-Jocke, Ekman Sr, Anta, Coach Johan 5p. 13) Rya 4p. 14) Öberg 3p. 15) Mr noll..koll 1p.

Så är det förstås dags att sätta tenderna i en mycket intressant omgång med bl.a. Bro-Bele på programmet... Där var det heta möten ifjol och även om en hel del spelare umgås framför grillen även över klubbgränserna, så är det nog en del prestige i detta möte. Eller innebär Manges brobyggande att det blir det rena pusskalaset? Vidare så är det ett riktigt intressant möte mellan södersidans två bästa lag Orminge och HIBK. Tipsinlämningen stänger kl 15.14 på lördag. Lyyyhyycka till!


2009-10-24
Salems IF - IFK Sollentuna
2009-10-25
Värmdö IF - Vaxholms IBF
SB Innebandy IF - Kungsängens IF
Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK
Bro IK - Bele Barkarby IF IBF
Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF

22 kommentarer:

  1. Salems IF - IFK Sollentuna 4-7
    Värmdö IF - Vaxholms IBF 6-6
    SB Innebandy IF - Kungsängens IF 8-3
    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK 6-5
    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF 4-6
    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF 7-9

    SvaraRadera
  2. Salems IF - IFK Sollentuna 6-4
    Värmdö IF - Vaxholms IBF 4-7
    SB Innebandy IF - Kungsängens IF 4-5
    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK 6-8
    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF 6-7
    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF 4-3

    SvaraRadera
  3. Veckans tipsrad innehåller flera roliga men samtidigt svårtippade matcher, men vi gör väl ett försök;

    Salem - Sollentuna 5-5
    Salems vinst mot Vaxholm imponerar, var det bara dödsryckningar eller var det början på marschen uppåt? Jag såg Sollentuna i senaste matchen mot Vendelsö och det var allt annat än bra. Vendelsö som i sin tur inte imponerat i inledningen var bättre på alla positioner. Med förra omgången i färskt minne torde Sollentuna få svårt. Jag är dock inte övertygad om Salems nyvunna storform så jag fegar ur och vågar inte ta ställning och kryssar därför matchen.

    Värmdö - Vaxholm 3-8
    Enl. Bro´s alla experter så är Värmdö katastrofdåliga och kommer att ta max 5 poäng under hela sässen. Jag håller inte med men jag erkänner att dom borde få svårt mot ett Vaxholm som väl snart måste komma ur den avgrundsdjupa formsvacka dom verkar befinna sig i.

    SB - Kungsängen 5-6
    Visst har vi fått en mjukstart i serien med matcher mot tippade mitten- och/eller bottenlag. Även dom lagen ska ju dock slås och fakta är att vi fortfarande är obesegrade och har endast släppt in 19 mål på fem fighter. När lumpenplanerna på Berga sprack så har dessutom Milander nu valt att komma tillbaka från Handen (där han gjorde smärre succe), något som knappast gör oss svagare. Det ska onekligen bli oerhört intresant att mäta våra krafter mot ett SB som man aldrig i förväg vet var man har. Jag blir inte förvånad om vi torskar men jag tror det knappast!

    Orminge - Höjden 7-5
    Omgångens sportsliga höjdare. Inställning och attityd avgör. Orminge bör vara toktaggade efter förlusten mot BB och inte minst katastrof insatsen mot Bro. Höjden är det enda lag jag ännu inte fått njuta av men det jag läser skrämmer mig lite. Efter matchen mot SB så är det obefintligt med självkritik men väldigt mycket gnäll om hur orättvist livet är när SB kommer med sitt bästa lag - snacka om att fokusera på fel saker. Sänder taskiga vibbar både internt som externt och Orminge tar detta (tror jag).

    Bro - BB 4-9
    Kort och gott klasskillnad! Karke samlar trupperna så divor och mentala snorungar med taskig attityd håller sams i 3x60, det räcker.

    Vendelsö - Jakan 2-4
    Vendelsö är dåliga och Jakan är tråkiga - hur många åskådare drar den här matchen tro? Jakan är dock det något bättre laget så efter 2-3 på feldömd straff och 2-4 i tom kasse så snor dom samtliga poäng.

    SvaraRadera
  4. Salems IF - IFK Sollentuna 7-5

    Värmdö IF - Vaxholms IBF 6-6

    SB Innebandy IF - Kungsängens IF 4-7

    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK 8-5

    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF 7-6

    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF 4-6

    Inge kommentarer denna gång :)

    SvaraRadera
  5. Salems IF - IFK Sollentuna 6 - 5
    Här blir det jämnt och ovisst och jag tror Salem kommer stärkta till fajten denna gång, medan ett visserligen revanschsuget Sollentuna inte har den rätta formen.

    Värmdö IF - Vaxholms IBF 5 - 5
    Att Vaxholm hamnar i rejäl formsvacka är mer regel än undantag. Hur lång blir den denna gång? Tror den fortsätter ett tag till, men pga Värmdös icke-kvalitet får man ändå med sig en pinne hem.

    SB Innebandy IF - Kungsängens IF 7 - 3
    SB blir bättre och bättre ju mer de hinner spela ihop sig, vilket blir en tuff läxa för KIF.

    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK 7 - 5
    Orminge behöver vinna för att inte tappa mark i toppen, och jag tror man är snäppet bättre än HIBK.

    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF 6 - 8
    Alla inblandade verkar ladda rejält inför hat/kärleks-matchen nr 1. I Bro ifjol blev det stort palaver efter halvt dråpförsök och dubbla röda kort. Senaste mötet i Viksjö gjorde Bele 9-2 i sista perioden, men även denna gång utmärkte sig Bro med opolerade tacklingar i ryggen. Hoppas och tror det blir en intensiv men sjysst(are) match nu. Bro har högre kompetens i år, men det har Bele också.

    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF 4 - 3
    Ringrostigt Jakan får sin första förlust mot ett VIK på uppgång.

    SvaraRadera
  6. Salems IF - IFK Sollentuna 2-3
    2009-10-25
    Värmdö IF - Vaxholms IBF 2-8
    SB Innebandy IF - Kungsängens IF 4-6
    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK 3-3
    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF 6-1
    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF 1-7

    SvaraRadera
  7. Info för tipparna.. Vaxholms IBF - Älvsjö AIK (DIV 1) 8-4

    SvaraRadera
  8. Salems If - Sollentuna 6-3
    Värmdö If - Vaxholm IBF 3-6
    SB - Kungsängens If 3-5
    Orminge - Hammarbyhöjden 6-5
    Bro - Bele 4-4
    Vendelsö - Jakobsberg 2-5

    SvaraRadera
  9. Salem-Sollentuna 5-3
    Här kommer Salem ta en "bergsäker" seger med mål i öppen kasse.Sollentuna känns kaosartat och man vet aldrig riktigt var man har dom men dom kommer inte räcka till mot Salem på lördag.
    Nieminen vinner coachmatchen mot Anta och bärgar

    Värmdö-Vaxholm 7-6
    Skräll !! Här kommer första segern för Värmdö. Ska dom vinna ngr matcher så ska dom göra det på sin hemmaplan som är lika stor som en 3mannaplan,sjuuukt liten..

    SB-Kungsängen 6-4
    Ärligaste matchen på hela omgången.2st duktiga, sportsliga lag som spelar en liknande innebandy.Tror dock att SB drar längsta strået.Det som är synd är att man vet ju aldrig vad i helvete gubbarna kommer med för lag!!! när vi mötte dom förra helgen hade som 3st hela femmor PLUS 1 avbytare... Heeeelt sjukt då SB aldrig ens brukar få ihop 2femmor...
    Hopps Östergren är med,han var grym mot oss.

    Orminge-Hammarbyhöjden 4-6
    Enligt mitt tycke är Orminge det bästa laget i serien MEN man ska ju spela om det också och jag tror att vi har chans att ta dom men då måste vi höja oss ett snäpp.Det kommer bli åka av och förhoppningsvis en rolig match att titta på.

    Bro-Bele 4-7
    Omgångens "whitetrash"möte. När man läser och hör om vad som hände förra året lagen möttes undrar man vad det finns för idioter i dessa lag.Hoppas Karke lyckas hålla sina spelare lugna annars kan det bli tufft för Bele att klara av detta.Har sett Bro en gång i år och det var som att kolla på en censurerad P-film, det var sååå dåligt så jag höll på att bryta ihop.Har dock en av seriens bästa spelare i backen Hjärtner som är mkt bra.Den här matchen vill man ju se så vi får se om man orkar åka tillEnköping efter våran match mot Orminge på söndag och bevittna detta skådespel till innebandy.

    Vendelsö-Jakan 6-3
    snaaaark!Vendelsö ÄR bättre än vad dom visat hittills och dom kommer plocka många poäng på parketten i haninge.Så även denna gång . Säker vinst.

    SvaraRadera
  10. Re: Foppa

    Du såg tydligen inte att Vaxholm precis har vänt trenden. Inga mer onödiga poängtapp denna säsong ;)

    SvaraRadera
  11. Salems IF - IFK Sollentuna: 6-2
    Nieminen har äntligen fått ordning på skutan, klättringen uppåt har börjat!

    Värmdö IF - Vaxholms IBF: 6-6
    Svårtippat, chansar på delad pott.

    SB Innebandy IF - Kungsängens IF: 4-6
    Coach Roger är en av seriens bästa och vaknaste med skön fingertoppskänsla, leverera eller sitt ett par byten oavsett vad du heter är hans motto! Är man med inför 3:e perioden skickar Öberg in sista i tom kasse på pass från Milander som för övrigt kommer att bidra med lite kilon till den unga truppen...

    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK: 4-7
    Har sagt det förr, Real Höjden tappar inga fler poäng i denna serie om man inte glömmer taktiktavlan på Golden Hits...

    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF: 5-5
    Ett av seriens bästa hemmalag blir en svår nöt att knäcka. Vi gör vårt bästa för att plocka minst en poäng i en som jag tror bra och välspelad match som konstigt nog "haussas" upp som någon sorts hatmöte på diverse bloggar och i smutsiga gästböcker. Bro kryllar av profiler, sköna lirare, systrar och poängkungar, vem kan hata ett sådant gäng? Inte jag iaf, tippar delad pott där Hjärre dunkar in kvitteringen med matchens sista skott från egen planhalva om det dykt upp någon 100cm Unihoc flex som verkar vara så populär att den efterlyses namngivet och på annat håll anonymt, hmmm...

    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF: 3-7
    Enligt säker källa har Jakan numera bra fart på träningarna samt ett antal högklassiga lagspelare som faktiskt levererar. Tror Fraggels mannar vinner matchen ganska enkelt.

    SvaraRadera
  12. Efter ett par dagar då man har svävat på moln efter att ha sett Vaxholm betvinga division 1-laget Älvsjö genom hårt arbete och äckligt effektivt försvarsarbete så kommer kanske verkligheten ikapp igen, men om man inser att jobbet måste göras varje helg så kan det bli en förändring. Kan Vaxholm spela med samma övertygelse om att det är VM-final varje match så har vi tappat färdigt i år!
    Matchen på lördag kan givetvis följas på: liverapport.blogg.se

    Well well, now some serious votings...

    Salems IF - IFK Sollentuna 3-6
    - MN kan knappast uppbåda samma stridslust ur truppen två matcher i rad, IFK vinner nog detta.
    Jag kan dock ge mig fan på att MN kommer att "hitta tändvätska" ur detta tips också. Snacka om att seriöst och konsekvent skapa en underdogkänsla. Så jobbar en coach som inte ser andra möjligheter hos sitt manskap.

    Värmdö IF - Vaxholms IBF 2-3
    - Kluven här, givetvis tror jag att vi kan vinna med tvåsiffrigt men jag har ännu inte sett att pojkarna har förstått vad som behövs göras varje match. Tippar målsnålt men det kan lika gärna bli massor med mål. Matte Gärdströms återkomst i denna match efter skada betyder på sikt massor för laget och fortsättningen.

    SB Innebandy IF - Kungsängens IF 7-3
    Nu tar Kungsängens imponerande inledning av serien slut. Rutinen och kunnandet i SB avgör.

    Orminge Wallenstam IBK - Hammarbyhöjden IBK 5-5
    - Kommer att bli tätt och jämnt.

    Bro IK - Bele Barkarby IF IBF 6-4
    - Tror att Bro vill vinna detta mer än Bele.
    Det kommer givetvis att bli jämnt i denna fight oxå men Bro avgör i tom kasse med 4 sekunder kvar! Bele har startat serien för bra och svackan kommer nu.

    Vendelsö IK - Jakobsbergs IBF 3-9
    - Jakan vinner varje period med 1-3, det är förmodligen också den spelmässiga såväl som den kvalitativa skillnaden mellan lagen.

    SvaraRadera
  13. "Matchen på lördag kan givetvis följas på: liverapport.blogg.se" skrev jag....
    Det skall självklart vara SÖNDAG.

    SvaraRadera
  14. Salems If - Sollentuna 6-6
    Värmdö If - Vaxholm IBF 3-9
    SB - Kungsängens If 6-3
    Orminge - Hammarbyhöjden 7-4
    Bro - Bele 8-6
    Vendelsö - Jakobsberg 2-7

    SvaraRadera
  15. Salem-Sollentuna 6-5
    Värmdö If - Vaxholm IBF 4-7
    SB - Kungsängens If 8-4
    Orminge - Hammarbyhöjden 5-3
    Bro - Bele 5-7
    Vendelsö - Jakobsberg 6-3

    SvaraRadera
  16. Salem-Sollentuna 7-3
    Värmdö If - Vaxholm IBF 4-9
    SB - Kungsängens If 5-3
    Orminge - Hammarbyhöjden 9-7
    Bro - Bele 6-8
    Vendelsö - Jakobsberg 4-6

    SvaraRadera
  17. Salem-Sollentuna 4-7
    Värmdö If - Vaxholm IBF 5-4
    SB - Kungsängens If 4-4
    Orminge - Hammarbyhöjden 3-5
    Bro - Bele 3-4
    Vendelsö - Jakobsberg 4-6

    SvaraRadera
  18. Salem-Sollentuna 5-6
    Värmdö-Vaxholm 6-7
    SB-Kungsängen 6-4
    Orminge-Hammarbyhöjden 9-7
    Bro-Bele 5-7
    Vendelsö-Jakobsberg 4-6

    SvaraRadera
  19. Salem-Sollentuna 5-3
    Värmdö-Vaxholm 3-7
    SB-Kungsängen 4-7
    Orminge-Hammarbyhöjden 5-5
    Bro-Bele 4-6
    Vendelsö-Jakobsberg 4-8

    SvaraRadera
  20. Salem "skrällde" igår igen......8-3 mot ett uddlöst S-tuna, "ÄGANDET FORTSÄTTER"

    SvaraRadera
  21. SB-Kungsängen 6-10

    SvaraRadera

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...