torsdag 23 september 2010

Kort minne och hårda ord

Selektivt minne eller förträngning är andra ord för samma sak. Förutom beröm till Beles matcharrangemang (vilket vi tackar varmt för) så skrev Mr Kungsängen i sitt referat från Bele-KIF bl.a. följande:

"... dels släpper vi in 8 mål i en enskild match. När det sistnämnda hände senast vet jag inte, frågan är om det någonsin har hänt? Jag tror ärligt talat inte det."

Jag drar mig i alla fall till minnes följande resultat från förra säsongen:
KIF-Nacka 9-10
Bro-KIF 9-7
Sollentuna-KIF 12-5
Vendelsö-KIF 8-5
KIF-Salem 6-8
KIF-Vaxholm 7-8

Det "sades" tydligen en hel del från KIF-ledningen innan tisdagsträningen, enligt Manges eminenta blogg. Alltid kul att läsa skvaller från andra klubbar... Det klagas tydligen framförallt på inställningen hos spelarna. Blir intressant att se i helgens måstematch mot Bollstanäs om en avhyvling var rätt medicin. Man måste framförallt få lite stabilitet/kvalitet i försvarsspelet (nu saknade man sin förmodligen bästa back mot Bele), vet inte hur mycket av det som beror på "inställning".

För Beles del väntar seriens sämsta lag Nynäs på bortaplan på lördag. Plockmatch? Nej, inte om man ska se till statistiken från tidigare säsonger i alla fall. För historiskt har det just varit mot de sämsta lagen i serien Bele tappat avgörande poäng. Ifjol förlust mot SB, och två tappade pinnar borta mot Värmdö efter mindre lyckade insatser, minst sagt. Ja, jag tycker det känns som det är mycket hjärta och go i killarna nu. Pelle och Jonis har jag nog aldrig sett bättre än i de senaste matcherna och kompletterade med Linder som gör precis rätt saker, och övriga Fille/Jonte/Jocke som tillsammans skapar seriens förmodligen starkaste backuppställning, så har jag otroligt svårt att se hur Nynäs ska räcka till. Mot VIK stretade man emot hyggligt i två perioder, innan man kollapsade helt i tredje. Coach Royne kommenterar:
"Vi är idag en alldeles för tunn trupp med alldeles för lite tränade timmar i kroppen, men vi är på rätt väg med bra uppslutning senaste veckan på träningen och viljan finns i truppen att förbättra så hösten ser inte helt mörk ut.

Vi får se dom första fighterna som en möjlighet att matcha ihop oss och bli starkare inför vintern och våren."


Näe, torskar vi mot detta gäng så kanske det är läge att ge grabbarna en rejäl avhyvling!?

Forza Bele!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv vem du är. Det blir mycket roligare då...